WOW'daki arkadaşınız bir suçlu mu?



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
04.01.2010

Amerikan polisi WOW (World of Warcraft) aracılığıyla bir uyuşturucu satıcısını yakaladı.

WOW daki arkadaşınız bir suçlu mu?

Polisin suçluları yakalamak için bir süredir Facebook, Twitter gibi sosyal medya sitelerini kullandığını biliyoruz. Zaman haberlerde bu sitelerdeki hesapları ve hareketleri dolayısıyla yakalananların haberlerini duyuyoruz. Hatta ülkemizde de Karabulut cinayetinin Facebook'a etkisi oldukça olay yaratmıştı.
Eğer polisle aranız iyi değilse sadece Facebook ve Twitter değil online oyunlardan da uzak durmanız gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde WOW'da da (World of Warcrasft) bir hırsız-polis kovalamacası yaşandı.

Amerikalı bir Şerif Yardımcı Matt Roberson bir süredir peşinde olduğu Kanada'ya kaçmış olan Hightower lakaplı bir uyuşturucu satıcısını WOW aracılığı ile yakaladı.
Hightower'ın WOW hayranı olduğunu bulan şerif yardımcısı Blizzard Entertainment'tan bir celpname göndererek bilgi istedi. Blizzard'dan alınan bilgilerle yeri tespit edilen Hightower yakalanıp Amerika'daki yetkililere teslim edildi. Her gün milyonlarca kişiyle online oyun oynuyoruz ama bir çoğunu da gerçekten tanımıyoruz. Belki de bir gün önce "raid"e gittiğiniz guild arkadaşınız bir suçludur kim bilir?