Windows 7 Beta'nın kendisinden önce korsanı piyasaya çıktı



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Birçok BitTorrent sitesinde yapılan araştırmalarda, Microsoft'un önümüzdeki ay çıkaracağı beta sürümünün internete sızması nedeniyle Windows 7'nin korsan kopyalarının piyasaya çıkarıldığı ortaya çıktı.

Windows 7Pirate Bay BitTorrent sitesinde yapılan bir araştırmada, Cuma günü siteye eklenmiş olan iki adet Windows 7 Build 7000'e rastlandı. Cumartesi öğleden sonra Pirate Bay sitesindeki bir torrent, 1800 kişinin Windows 7 torrent'inin tamamlanmış haline sahip olduğunu, 8500 kişinin de bu torrent'in belli kısmını indirdiklerini gösterdi. İnternetteki ve bazı sitelerdeki kullanıcı yorumlarda bu torrent dosyasının Windows 7 Ultimate Build 7000'in 32-bit'lik versiyonunun bir disk görüntüsü olduğu belirtiliyor.

Pirate Bay ve Mininova gibi diğer BitTorrent siteleri, Windows 7 beta sürümünü 2.44 GB'lık bir indirme olarak torrent listelerine eklediler. Bu olay, Windows 7'nin Microsoft'un sınırlı test havuzundan ilk seferki kaçışı değil. Şirketin daha önceki bir sürümü Ekim ayının sonlarında düzenlenen Profesyonel Yazılım Geliştiricileri Konferansı'nda ilk defa görücüye çıkarmasından saatler sonra alpha sürümü BitTorrent sitesine düşmüştü.

Bu en sonuncu Windows 7 sızıntısı, ilk olarak Çin'in Pekin şehrinden olduğunu belirten "+fivestarVIP" takma adlı bir kişiden Neowin.net forumlarına gönderilen açılış mesajı ve ekran görüntüleri sonucunda kullanıcılar tarafından rapor edildi. Bu kopyalara sahip olan diğer Windows blog yazarlarının verdikleri rapora göre, Microsoft'un önümüzde ay Windows 7 Beta olarak yayınlayacağı sürümün adı Build 7000. Örneğin Paul Thurrott, Build 7000'in bir incelemesini ve ekran görüntülerini "SuperSite for Windows" sitesine koyarak, bunun Windows 7'nin Beta sürümü olduğunu yazdı.

Microsoft, 2009'un başında beta sürümünü tüm kullanıcılara sunacağını vaat etmesine rağmen, sürümün çıkacağı tarihle ilgili suskunluğunu koruyor. Ancak bu ayın başlarında Microsoft'un kendi sitesinde yayımlanan bir bilgide, betanın 13 Ocak'tan önce çıkamayacağı ima ediliyordu.

Microsoft'un CEO'su Steve Ballmer'ın Windows 7 ile ilgili açıklama yapmasının beklendiği, Las Vegas'taki Tüketici Elektronikleri Fuarı'ndan sonra, bazı yorumcular ve blogcular, Microsoft'un Windows 7 betayı 7 Ocak gibi çıkarabileceğini iddia ettiler.