Windows 7 Beta tekrar indirilebilir durumda



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Microsoft'un server'larına aşırı yüklenilmesi nedeniyle Microsoft tarafından indirme linkleri kapatılan Windows 7 beta sürümü, tekrar indirilmeye açıldı.

Microsoft, Cumartesi günü Windows 7 sitesinde yayımladığı bir yazıda, Windows 7 betanın artık indirilmeye hazır olduğu belirtiliyordu. Windows 7 sitesi, betanın indirilebileceği yerleri listeleyen bir sayfa içeriyor.

Cuma günü, kullanıcıların Microsoft'un sitesine aşırı yüklenmeleri nedeniyle şirket, web sitesini online olarak tutmakta zorlandı. Microsoft'un ana web sitesi ve indirme sayfasına genellikle ulaşılamadı.

Windows 7 Beta

Microsoft, Cuma günü resmi blog köşesinde "Windows 7 Beta'ya duyulan ilginin sonucu olarak sitemize gelen yoğun ziyaretçi trafiği nedeniyle Windows 7 Beta'yı halka açmadan önce, Microsoft.com'un alt yapısında güçlendirme yapmayı uygun gördük..." şeklinde bir açıklama yayımladı.

Çarşamba günü Las Vegas'ta düzenlenen Tüketici Elektronikleri Fuarı'nın açılış konuşmasında Microsoft CEO'su Steve Ballmer, betanın Cuma günü indirilmeye tekrar başlanabileceğini belirtti. Şirket yetkilileri, betanın aktivasyon kodlarının 2.5 milyon adet olarak belirlendiğini fakat kullanıcıların bu limite ulaştıktan sonra da en az 30 gün Windows 7 betayı test edebileceklerini söyledi.

Microsoft, Windows 7'nin versiyonunun tam donanımlı olduğunu söyledi. Bu açıklamayla, işletim sisteminin gerçek sürümünün betadan çok da farklı olmayacağı anlaşılıyor. Yeni işletim sisteminde, Vista'nın aksine donanım uyumluluğu sorunu yaşanmayacağı tahmin ediliyor.

Beta sürümünü test edecek kişilerin sahip olması gereken minimum sistem gereksinimlerinin 1 Ghz işlemci, 1 GB bellek, 16GB'lık boş disk alanı ve DirectX9 destekli grafik kartı olduğu açıklandı. Önerilen sistem bileşiminin ise, Windows 7'nin Vista'dan yıllar sonra çıkmasına rağmen Vista için önerilen sisteme yakın olduğu belirtiliyor.