Uzaktan erişim bilgisayar kurtardı



Ekleyen
obahadir
Güncelleme Zamanı
10.11.2009

ABD'nin Miami kentinde bir iş toplantısı sırasında park halindeki aracından birisi Apple Macbook diğeri Toshiba olmak üzere iki adet bilgisayarı çalınan David Krop'un başına bakın neler geldi.

Uzaktan erişim bilgisayar kurtarıyorGeçtiğimiz Şubat ayında yaşanan olayda; Nationwide Diabetic sağlık şirketinde yardımcı müdür olarak çalışan Krop katıldığı iş toplantısından çıktıktan sonra aracının yolcu penceresinin kırılarak bilgisayarlarının çalınmış olduğunu farketti. Bilgisayarların bulunmasıyla ilgili çok umutlu olmayan polislerden ayrıldıktan sonra bilgisayarda bulunan kişisel bilgilerini düşünerek evin yolunu tuttu. Tabi bu arada bilgisayarların ikisinde de şifre koruması bulunmadığı için hayıflanıyordu.


Evine vardığında bilgisayarına yakın zaman içinde LogMeln uzaktan erişim programınının deneme sürümünü yüklediğini hatırlayan Krop; kullanıcı adı ve şifresini zorlanarak da olsa yeniden edindikten sonra Toshiba dizüstü bilgisayarına bağlanmayı denedi. Toshiba bilgisayarın ekranında beliren LogMeln bağlantı isteğini ilk başta hemen kapatan hırsız sonraki isteği önemsemedi ve bu sayede Krop cihaza bağlanabildi.

Hırsızın üç saat boyunca porno sitelere girmek dışında zaman geçirdiği Hotmail, Craiglist, MySpace kayıtları yanında hırsıza ait görüntülü konuşma ve ekran görüntüsü kayıtlarını da yanına alan Krop, ertesi gün polise giderek kaydettiği DVD'yi polis müfettişleriyle birlikte izledi.

Hırsızı yakalamak üzere Krop'un hırsıza ait telefon kayıtlarını kullanarak edindiği adrese giden polisler hırsızı yakalamayı umarken bilgisayarı ondan satın almış kişiyle karşılaştılar. Bir berber dükkanında her iki bilgisayarı da satmış olan hırsızın yakalandığına dair bilgi ise yaklaşık bir ay sonra Krop'a iletildiyse de hırsız delil yetersizliği nedeniyle polis tarafından serbest bırakılmıştı.

Oldukça karmaşık gözüken bu öykü sonunda Krop, bilgisayarlarına kavuştu ve kendi ifadesine göre; "bir daha bilgisayarlarını arabada bırakmayacağına" dairkendi kendine söz verdi.