uTorrent'te video izleme çağı



Ekleyen
Allien
Güncelleme Zamanı
21.12.2009

İntenette veri paylaşımı yapan bir çok kişinin tercihi uTorrent yeni bir özelliğiyle karşımıza çıkıyor. Video dosyalarını inerken izleme özelliği... Artık bir dosya inerken aynı anda izleyebileceksiniz. Bunu sevindirici bir hale getiren ise Youtube'tan sıkılan kullanıcılar uTorrent üzerinden arama yapıp izleyebilecek olmaları.

uTorrent te video izleme çağı

BitTorent ilk olarak 2001 yılı civarlarında Bram Cohen tarafından çıkarılmıştır. Çok öncelerde YouTube gibi bir video izleme desteğine sahipti. Fakat yüksek kalitede bir video izlerken kullanıcı saatlerce hatta günlerce indirilme işleminin bitmesini bekliyordu.

Şimdi ise dosya paylaşımı denince ilk akla gelen BitTorrent oldu ve 100 milyonlarca kişi yüksek bant genişliğine evlerinden bağlandılar. Popüler filmleri veya dizileri 1 saat civarında bir sürede indirdiler. Fakat bunun bile hala çok can sıkıcı olduğunu söylemeden geçmemek lazım.

Youtube'un kullanıcılar arasında yaygınlaşması ve gerçek patlaması 2005 yılında yaşandı. Bir çok kişi zahmetsizce izlemek istediklerini izlediler. Fakat artık bir alternatifi daha var. uTorrent'in son beta sürümünde kullanıcılar istedikleri videoyu inerken izleyebiliyorlar.

İzlemek isteyen kullanıcılar videoyu indirirken "stream" yazan yerin altında yeşil bir oynatma kutucuğu gördükleri an oradan videolarını izleyebilirler. Bu şekilde büyük bir video izleme ortamı sağlamaya çalışan uTorrent'in önümüzdeki dönemlerde yapacağı geliştirmelerle Youtube'dan çokta farklı olmayacağı varsayılıyor.