Civilization V'te Osmanlı ile zafere koşun [Video]



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
22.09.2010

Meşhur strateji oyunu Civilization serisinin son oyununda Osmanlı ile oynayarak rakip uygarlıkları yenebilirsiniz.

Civilization  V\ te Osmanlı ile zafere koşun [video]Firaxis'in uygarlık geliştirmeye dayalı ünlü strateji oyunu Civilization'ın son sürümü Civilization V'te, oynanabilen uygarlıklar arasında Osmanlı da (Ottoman) bulunuyor. Civizilation 5'te öneki oyunlrdan farklı olarak tüm uygarlıkların liderleri için özel animasyon ve seslendirme yapılmış.

Osmanlı'nın lideri olarak Kanuni Sultan Süleyman seçilmiş ve oyuna "Suleiman the Magnificent" (Muhteşem Süleyman) adı ile dahil edilmiş. Oyunun sitesinde her uygarlığın liderinin bir tanıtım videosu bulunuyor. Kanuni Sultan Süleyman'ın videosu da Türkçe seslendirme ile hazırlanmış:


Civizilation 5'in sayfasında verilen bilgiye göre Osmanlı'nın özel üniteleri Sipahi ve Yeniçeri. Özel yeteneği ise barbarların deniz ünitelerini kendi yanına çekebilmesi... Sitede ayrıca uygarlıklar hakkında kısa ve ilginç bilgilere de yer verilmiş. Osmanlı'da tanrı misafiri geleneğimizle ilgili bilgi verilmiş. Türkiye'de kapıya gelen bir yabancının en az üç gün tanrı misafiri olarak kabul edildiği yazılmış.

Civizilation V'te çağlar boyunca ilerleyerek diğer uygarlıklara üstünlük sağlamaya çalışıyorsunuz. Osmanlı ile oynayıp uzay teknolojisini geliştirerek oyunu kazanmak oldukça ilginç olabilir. Oyunu denemek için dün çıkan Civizilation V'in demosunu indirebilirsiniz. Civizilation V Demo'ya aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz:

Civizilation V demo indir