YouTube video kiralama servisini hizmete açtı



Ekleyen
meddah
Güncelleme Zamanı
05.05.2010

YouTube içerik ortakları için video kiralama hizmetini devreye soktu.

Google'ın video paylaşım sitesi YouTube, her ay 135 milyon izleyiciye ortalama 96 video sunuyor. Video paylaşımının öncü sitesi, artık içerik ortakları için otomatik video kiralama hizmeti sunacağını duyurdu.

YouTube video kiralama servisini hizmete açtı

Hizmet video yapımcılarına içeriklerini kiralık olarak kullanıcılara sunmalarına sağlayacak. Kiralık filmler 1080p çözünürlüğe sahip olacaklar. Kiralama seçeneğinin yanı sıra isteyen içerik ortakları reklamlarla da kendilerini finanse edebilecekler.

Kullanıcılar istedikleri bir içerik için ödemeyi ise Google'ın Paypal benzeri hizmeti Checkout aracılığıyla yapacaklar. YouTube yöneticileri fiyatlandırma için ise hala deneme yanılma sürecinde olduklarını belirtiyorlar. Israrla üzerine basılan bir diğer nokta ise şimdilik sadece içerik ortaklarının videolarını kiralık olarak sunabilecekleri.

YouTube Ocak ayında Sundance film festivali ile ortak olarak sistemi test etmiş, çok başarılı sonuçlar alamamıştı. Geçtiğimiz ay ise müşterilerine benzer bir hizmet sunan Episodic.com'u satın almıştı.