Ubuntu, Gnome'u terk ediyor



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
26.10.2010

Ubuntu, şimdiye kadar kullandığı masaüstü uygulaması Gnome'u bırakıp Unity'ye geçiyor.

Ubuntu, Gnome\ u terk ediyorLinux işletim sistemi Ubuntu'nun geliştiricisi Mark Shuttleworth Ubuntu Geliştiricileri Toplantısı'nda Ubuntu 11.04 ile Unity'ye geçileceğini açıklayarak yüzlerce programcıyı şaşırttı.

Unity, Ubuntu'nun yeni netbook arayüzü olarak zaten kullanıma geçmişti ancak Shuttleworth kullanıcıların istekleri doğrultusunda masaüstü sürümünde de Unity'ye geçme kararı aldıklarını belirtiyor.

Unity'nin tam olarak çalışması için yapmaları gereken çok şey olduğunu söyleyen Shuttleworth, önümüzdeki Ubuntu sürümünde Unity'nin varsayılan arayüz olmasını umuyor.

Açıklama sonrası yapılan röportajda Shuttleworth, netbook ve masaüstü makinelerde tek bir arayüzün kullanılmasının kaliteyi artıracağını ve OEM'lerin daha kolay entegre olabileceğini belirtiyor.

Kullanıcılar için yeni Ubuntu Unity, netbooklarda varsayılan olarak tek bir pencere ya da önde çalışan tek bir uygulama şekilde çalışacak. Laptop ve masaüstünde ise birden fazla pencereden oluşacak. Ek olarak kullanıcılar isterlerse Gnome masaüstünü de kullanabilecekler.