Gençler Facebook'u terk ediyor



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
19.07.2010

Facebok dünyanın en popüler sosyal ağı ama her geçen gün Facebook kullanan gençlerin sayısı azalıyor.

Gençler Facebook\ u terk ediyorHiç kuşkusuz Facebook, internetin en popüler sosyal ağı. Sosyal ağların büyümesini sağlayan en önemli şey kullanıcıların arkadaşlarının da kullanıcı olması ancak Facebook, üyelerini sitede tutmakta zorlanmaya başladı.

OTX ve sanal moda sitesi Roiworld'ün araştırmasına göre 2010'un Nisan ayında neredeyse her beş geçnçten biri ya profilini çok daha az kullanmaya başladı ya da Facebook hesabını kapattı.

Son aylarda Amerika'daki gençler arasında Facebook kullanımı giderek azalıyor:

Gençler Facebook  u terk ediyor

Facebook terk edilme konusunda yalnız değil. Gençlerin %22'si MySpace kullanmayı bütünüyle bırakmış. Youtube ve Twitter'ın genç kullanıcılarında da % 15'lik bir azalma var. Facebook'un genç kullanıcı sayısının azalması gizlilik durumuyla da ilgili değil. Facebook hesaplarını kapatanların ortak söylemi artık Facebook'tan sıkıldıkları yönünde...
Facebook için genç kullanıcıları sitede tutmak oldukça önemli. Bunun için sosyal oyunlar Facebook'un en önemli kozu gibi duruyor çünkü rapora göre genç internet kullanıcılarının %73'ü bir çeşit sosyal oyun oynuyor ve genç Facebook kullanıcılarının da %83'ü Facebook'ta oyun oynuyor.