Ubuntu 10.04 kullanıcıların huzurunda



Ekleyen
meddah
Güncelleme Zamanı
30.04.2010

Canonical, popüler Linux dağıtımı Ubuntu'nun 10.04 sürümünü duyurdu.

Canonical, altı aylık hummalı bir çalışmanın ürünü olan Lucid Lynx kod adıyla tanıdığımız, Ubuntu'nun yeni sürümü 10.04'ün yayınladığını duyurdu.

Yeni sürümün en büyük özelliği bir LTS (Long Term Support - uzun süre destek) sürümü olması. Standart sürümler sadece 18 aylık destek süresine sahipken LTS sürümler, masaüstü bilgisayarları için 3 yıl, sunucu sistemlerinde ise 5 yıllık destek süresine sahip. Ayrıca LTS sürümler işletim sistemine yeni özellikler eklemek yerine daha kararlı bir sistem kurmaya odaklı oluyorlar.

Kararlılık yeni sürümün odak noktası olsa da, yeni sürüm bir çok alanda elden geçirilmiş. Ubuntu 10.04'te kullanıcıların gözüne ilk çarpacak özellik yeni makyajı. Ambience adı verilen yeni bir temayla gelen Ubuntu, alamet-i farikası sayılan kahverenginden vazgeçmiş ve siyah, turuncu ve mordan oluşan yeni bir görüntüye kavuşmuş. Bu değişiklik Ubuntu markasına daha modern görüntü kazandırmak için yapılmakta olan çalışmaların ürünü.

Ubuntu 10.04 kullanıcıların huzurunda

Görsel değişim dışında Lucid Lynx özellikle kullanım kolaylığı ve sosyal ağ entegrasyonu konusunda bir çok değişiklik ve iyileştirme içeriyor.

Yeni özellikler hakkında ayrıntılı bilgiyi önümüzdeki günlerde yayınlayacağımız incelememizde bulabilirsiniz.

Ubuntu 10.04 LTS 32 bit işletim sistemini buradan, 64 bit işletim sistemini ise buradan indirebilirsiniz.