İngiliz kullanıcıların %50'si cep telefonlarının güvenliğinden endişeli



Ekleyen
obahadir
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Cloudmark mobil güvenlik şirketinin yaptığı açıklamaya göre İngiltere'deki cep telefonu kullanıcılarının yarısından fazlası cep telefonlarının güvenli olmadığını düşünüyor.

Şirketin yaptığı araştırmaya göre; güvenlik konusunda duyulan endişe nedeniyle kullanıcıların %69'u bankacılık işlemlerini cep telefonu üzerinden Mobil işlemler tehlike mi yaratıyor?gerçekleştirmediklerini belirtirken %37'lik kısım aynı nedenle cep telefonu üzerinden alışveriş yapmaya sıcak bakmıyor.

Aynı araştırmadan çıkan bir diğer sonuca göre İngiltere'deki cep telefonu kullanıcılarının %23'ü cep telefonlarına spam mesaj aldıklarını belirtiyorlar. %29 oranındaki kullanıcı ise aldıkları mesajın kötü niyetli ve uygunsuz içerikte olduğunu söylüyor.

Cloudmark CEO'su Hugh McCartney'nin araştırma ile ilgili açıklaması şöyle: "Araştırma sonuçları bir kez daha gösterdi ki mobil iletişim endüstrisi kullanıcıların güvenlik konusundaki şüphelerini gidermeli ve hem kullanıcı hem de operatör açısından risk doğuran etkenler için önlem almalıdır. Operatörler ağlarını tehlikelere karşı koruyacak teknolojileri araştırarak kullanıcıların güvenini sağladıktan sonra katma değeri yüksek mobil hizmetlere daha kolay yönlenebilirler."