Twitter'da güvenlik açığı!



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
22.09.2010

Popüler sosyal ağ Twitter'da yine kritik bir güvenlik açığı çıktı.

Twitter\ da hataTwitter'da yeni bir güvenlik hatası, binlerce Twitter hesabını etkileyerek kullanıcıların istekleri dışında başka sitelere yönlenmesine neden oldu.

Güvenlik açığı oldukça kötü ve kullanıcı gafil avlıyor çünkü harici siteler pop-uplar tıklamayla değil farenizi bir yazının üstüne getirdiğinizde açılıyor. Hata, fare ile bir yazı parçasının üstüne gelindiğinde bir olay meydana gelmesini sağlayan "onMouseOver" adlı bir JavaScript fonksiyonundan kaynaklanıyor. Twitter'da normal bir mesaj gibi gözüken twitter gönderilerine bu şekilde açlışan linkler gizlenmiş durumda. Bağlantılar çoğunlukla virüslü ya da porno içerikli sitelere gidiyor.

Twitter güvenlik ekibinden Bob Lord dün tespit edilen sorunun çözüldüğünü açıkladı. Twitter'ın blogundan yapılan açıklamaya göre bu güvenlik açığı aslında bir ay önce keşfedilmiş ve kapatılmış. Ancak sitede yakın zamanda yapılan bir güncelleme nedeniyle güvenlik açığı yeniden ortaya çıkmış.

Twitter her geçen gün daha da popülerleşen ve büyüyen bir sosyal ağ olarak yeni saldırılara oldukça hassas gözüküyor. Belki önümüzdeki aylarda aktif olması beklenen yeni Twitter ile güvenlik de daha sağlamlaştırılabilir.