Stuxnet adlı "güçlü" bir bilgisayar kodu tüm dünya da endüstri kuruluşlarına özellikle de İran'a saldırı da bulundu. İran'daki nükleer santrale saldırıda bulunan zararlı yazılımın bir ülke adına çalışan kişilerce ya da iyi finanse edilmiş bir organizasyon tarafından üretildiğine inanılıyor.
Yazılım tün dünya da 45.000'den fazla bilgisayara bulaştı. Saldırıya uğrayan Siemens AG, yazılımın bünyelerinde bulunan 15 endüstriyel kontrol tesisine sızmaya çalıştığını belirtiyor.
Saldırının arkasında kimlerin olduğu bilinmiyor bir gerçek var ki internet yeni bir savaş alanı. Uzmanlar Stuxnet gibi solucan yazılımların, geleceğin savaş yöntemi olacağını öngörüyor. Sonuçta askerlerinizi düşman topraklara göndermektense tek bir yazılım ile kilometrelerce uzaktan kilit bir altyapı tesisini çökertebilirsiniz. Örneğin Stuxnet endüstriyel tesisleri tam olarak ele geçirmeyi başarsaydı tesislerde patlamalara yol açabilecek işlemler yapabilirdi.
Dünyada şok etkisi yaratan ve özellikle İran'ın nükleer tesislerine saldırıda bulunan Stuxnet'in çalışma prensibi de şu şekilde: