Leadtek, PS3 Grafik İşlemcisini PC İçin Çıkaracak



Ekleyen
ozgurs
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

İlk kart, Toshiba SpursEngine Tabanlı olacak. Leadtek, Toshiba'nın yardımcı grafik işlemcisi SpursEngine tabanlı ilk PC grafik kartını önümüzdeki hafta satmaya başlayacak.

leadtek logoWinFast PxVC1100, Japonya'nın elektronik bölgesi, Akihabara'daki dükkânlarda, 19 Kasım tarihinden itibaren 29,800 Japon yenine (yaklaşık 400 dolar) satılacak.

SpursEngine, PlayStation 3 konsolunda kullanılan mikro işlemci Cell Broadband Engine ile aynı yapıya sahip ve bir kısmı Toshiba tarafından geliştirildi. Cell'de bir Power PC çekirdeği ve sekiz adet "Synergistic Processing Elements" (Sinerjik İşleme Bileşeni) çekirdeği bulunurken, SpursEngine'de Sinerjik İşleme Bileşeni çekirdğeinden sadece dört tane bulunuyor.

Çip, MPEG2 ve MPEG4 AVC/H.264 videoları için bir donanım kodlayıcısına ve kod çözücüsüne (decoder) sahip ve gerçek zamanlı, yüksek çözünürlüklü grafik işleme gibi hesap-yoğun görevleri yapmak için, bir PC'de yardımcı işlemci olarak kullanılabilecek şekilde tasarlanmış.

Tek slotlu PCI Express kartı, 128MB XDR DRAM bellekle ve Windows XP ve Vista sürücüleriyle birlikte geliyor. Leadtek grafik kartını, video düzenleme ve yazma, video kalitesini arttırma, video formatlarının kodunu değiştirme ve yüksek çözünürlüklü video yeniden oynatması gibi uygulamalarda kullanılmasını hedefliyor.

Okyanus aşırı ülkelere satışın ne zaman gerçekleşeceği ise henüz açıklanmadı.