Spice Mobil DVD Oynatıcıya Sahip İlk Telefonunu Duyurdu



Ekleyen
guven
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Vmedia'nın biçim ve içerik güvenliği sorumlusu Dagan Packman açıklamalarına göre Hindistanlı telefon üreticisi Spice Mobil, Amerikalı Vmedia araştırma şirketinin geliştirdiği yeni bir optik disk kullanan Spice film telefonunu duyurdu.

vMedia UMDVmedia her katmanında 1 GB veri saklayan 1.2 inçlik mavi lazerle çalışan optik diskler üretmeyi planlıyor. Şimdiki diskler ise tek katmanlı. Bu kapasite ise 3.5 saatlik 720x576 boyutlarındaki bir Bollywood filmini depolamak için yeterli. Şirket çift katmanlı diskleri ise önümüzdeki yıl üretmeyi planlıyor.

Herkesin çevrim içi medyalara söylenen bir çağda, DVD/CD gibi fiziksel medyalar satışlarda halen en önemli yeri tutuyor.

Vmedia'nın pazarlama sorumlusu Wendy Volan'a göre; Vmedia'nın yeni diskleri üretim için ucuz olsalar da tüketicilerin alması için yeterince ucuz değiller. Lider Bollywood stüdyolarından olan Shemaroo, Eros ve Yash Raj 'in çıkardığı Vmedia disk biçimli filmler 15$'lık ücretleriyle neredeyse yeni bir DVD ile aynı fiyata satılmakta.

Packman'ın Backman Vmedia'nın aynı teknolojiyi geliştirerek Hollywood stüdyolarıyla işbirliği yapıp, 2. nesil çalarlarla birlikte Amerika pazarına giriş yapmayı planladıklarını söyledi.

Spice Phone 2.8. inçlik video ekranına ve filmlerinizi standart bir TV'de göstermenizi sağlayacak video çıkışına sahip. Vmedia disk girişi telefonun arka yüzünde, kasetli kameraların girişine benzeyen bir yapıda tasarlanmış.

Vmedia yetkilileri Sony'nin çokla eleştirilen UMD disklerinin aksine pek çok alanda kullanılacağını söylediler. Hindistan'ın en büyük cep telefonu dergisinin editörü olan Sonia Sharma ise bu girişimi, "Hindistan'da herkesin bir DVD player'ı var. 1$'ın altına satılan korsan filmler, ve pek çok yerden kiralanabilen orijinal filmlerin yaygınlığı düşünüldüğünde 15$'lık Vmedia diskleri Hintlilere satmak, sanılandan daha zor bir iş olacaktır." şeklinde yorumladı.