Spamciler, gönderdikleri her 12.5 milyon mesajda bir kar sağlıyorlar



Ekleyen
ozgurs
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Ünlü spam ağı Storm'u kıran ve sistemin içine sızma olanağı yakalayan araştırmacıların edindikleri bulgulara göre, Spamciler her 12.5 milyon mesajdan bir tanesine cevap alsalar bile kâr elde ediyorlar.

spam

Spam çalışması, California Berkeley Üniversitesi ve California San Diego Üniversitesi bilgisayar uzmanları tarafından yürütüldü.

Bir ay süren çalışma sonrasında bilgisayar uzmanları, önemsiz mesajları tutmak için kullanan Storm ağının içine sızmayı başardılar.

Genişliğine bakıldığında Storm'un bir milyondan fazla bilgisayarı kontrolü altına aldığına inanılıyor.

Araştırmacılar, kendi spamlerini göndermek için Storm ağında birçok "Proxy botları" yarattılar.

Ekip, ağ üzerinde toplamda 75,869 adet el konmuş makineyi kontrol etmek ve kendi sahte spam kampanyalarını bu bilgisayarlara yönlendirmek için bu makineleri kullandı.

Spam epostalarıyla birlikte gönderilen linke bağlı olarak ekip, yasal gibi görünen ve "erkekliği güçlendirici bitkisel ilaçlar" satan bir ilaç sitesi yarattılar.

Sahte ilaç sitesi, Storm'un gerçek sahiplerini temsil edecek şekilde yapıldı fakat potansiyel müşteriler, "kredi kartı detaylarını gönder" adlı butona her bastıklarında, bir hata mesajıyla karşılaştılar.

Araştırmacılar, 26 gün boyunca 350 milyon eposta mesajı yolladılar, bunlardan sadece 28'i satışla sonuçlandı.

Kampanyaya olan tepki oranı, 0.00001%'den daha azdı. Doğrudan posta kampanyaları, genelde yüzde 2.15'luk bir tepki oranı hedeflerler.

Deneyde, çok düşük bir geri tepki oranı yakalansa da araştırmacılar, daha birçok mesaj yollayarak Storm ağı sahiplerinin günde 11,350 YTL, ya da yılda 4 milyon YTL kazanabileceklerini söylediler.