Sosyal ağ platformu myYearbook'a 13 milyon dolar



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

2005 yılında kurulan ve özellikle gençler tarafından yoğun olarak kullanılan sosyal ağ platformu myYearbook; Norwest Venture Partners, US Venture Partners ve First Round Capital tarafından yapılan B tipi fon yatırımları ile bir anda 13 milyon dolar kazandı. myYearbook böylelikle yıllık kazancını 18.6 milyon dolara yükseltti.

Sosyal ağ platformu myYearbook a 13 milyon dolar2005 yılında kurulan ve özellikle gençler tarafından yoğun olarak kullanılan sosyal ağ platformu myYearbook; Norwest Venture Partners, US Venture Partners ve First Round Capital tarafından yapılan B tipi fon yatırımları ile bir anda 13 milyon dolar kazandı. myYearbook böylelikle yıllık kazancını 18.6 milyon dolara yükseltti.

myYearbook yöneticileri sitenin ayda 10 milyon kez ziyaret edildiğini ve Amerika'daki en büyük 3. sosyal ağ olduğunu iddia ediyorlar. Lakin veriler bunu yalanlıyor. Çünkü istatistiklere göre sosyal ağ devleri MySpace, Facebook ve Bebo en çok ziyaret edilen siteler. Temmuz ayı istatistiklerine göre Bebo 5.2, imeem 6.4, MySpace 24.6, Facebook ise 37.4 milyon ziyaret almış. Aynı ay myYearbook'un ziyaretçi sayısı ise 4.5 milyon kişi.

Yine de 12 - 17 yaş arası toplam ziyaretçi sayısının %23'ünü bünyesinde barındıran myYearbook, genç ziyaretçi sayısında ön sırada. myYearbook'un bu yaş aralığındaki en büyük rakibi ise, yıllık %384'lük büyüme hızıyla bir anda pazarda söz sahibi olan Hitwise.