Facebook, davacılara 65 milyon dolar ödeyecek



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Zuckerberg'ün (Facebook kurucusu) eski sınıf arkadaşı olan üç kişinin, 2004 yılında Facebook fikrinin kendilerinden çalındığını iddia etmeleri nedeniyle açılan davada, tarafların anlaşması için Facebook'un 65 milyon Dolar ödemeyi kabul ettiği bildirildi.

facebookZuckerberg'le Harvard'da beraber okuyan Cameron ve Tyler Winklevos, Harvard Connection adlı bir sitenin kodlarını yazmak için Zuckerberg'i işe aldıklarını, fakat birlikte çalıştıkları dönemde Zuckerberg'in sitenin fikrini kendilerinden çalarak Facebook'u kurduğunu iddia ettiler. Winklevos çifti ve Harvard Connection'ın ardından Divya Narendra ile kurdukları ConnectU adlı şirket, dünyada çok popüler olarak kullanılan Facebook'a Eylül 2004'te dava açmıştı.
Zuckerberg, uzun süren bu davada geçtiğimiz yılın Haziran ayında anlaşma yoluna gitmeyi kabul etmiş fakat taraflar bu anlaşmanın detaylarını gizli tutmaya karar vermişti. Ancak anlaşmayla ilgili bilgiler, duruşmada ConnectU'yu temsil eden Quinn Emanuel Urquhart Oliver & Hedges avukatlık bürosu tarafından basına sızdırıldı ve haber "Anlaşma karşılığı Facebook'tan 65 Milyon Dolar Kazandı" başlığıyla yayınlandı.