Korsan oyuncu, Nintendo'ya 1.3 milyon dolar borçlandı



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
09.02.2010

New Super Mario Bros. oyununun korsan kopyasını internette paylaşıma açan James Burt, Nintendo'ya 1.3 milyon dolar ceza ödemeye çarptırıldı.

Korsan oyuncu, Nintendo\ ya 1.3 milyon dolar borçlandı

Nintendo, bir basın açıklamasıyla Wii oyun konsolu için çıkan New Super Mario Bros. oyununu korsan olarak dağıtmakla suçlanan bir adama karşı açtıkları davayı kazandıklarını duyurdu. Avustralyalı James Burt, oyun dünyasının en zengin şirketlerinden Nintendo'ya 1.5 milyon Avustralya Doları (1.3 Amerikan Doları) ödemekle cezalandırıldı.
Geçtiğimiz Kasım ayında Nintendo, teknoloji dedektiflerinin yardımıyla New Super Mario Bros. oyununun korsan kopyasını dünyada ilk kez internette paylaşıma açan adamı tespit ettiklerini belirtmişti. Ama bu işi yapan bir şirket ya da grup değil sadece tek bir kişi ve bu tek kişiden oyunun korsan kopyasını internete yüklemekle Nintendo'ya verdiği zararı, 1.5 Avustralya Doları ödeyerek telafi etmesi bekleniyor.
Tamam yasaları çiğnedi ve bir korsan olarak cezalandırılmalı ama sadece 3 aç içinde dünya çapında 10 milyon kopya satmış bir oyun için, hem de tek bir şahsa verilen bu ceza oldukça acımasız değil mi?