Silverlight 4 bugün yayınlanıyor



Ekleyen
meddah
Güncelleme Zamanı
15.04.2010

Microsoft bugün zengin internet içeriği çözümü Silverlight'ın yeni sürümünü yayınlıyor.

Microsoft geçtiğimiz Pazartesi yayınladığı Visual Studio ve .Net Framework 4'ün ardından bugünde zengin internet içeriği çözümü Silverlight'ın yeni sürümünü yayınlıyor.

Las Vegas'ta yapılan Visual Studio 2010 açılışında tanıtılan platform, ilk piyasaya çıktığı 2007 senesinden bu yana geliştirilen 4. sürüm.

Yeni sürümün dikkat çeken özellikleri arasında "iş dünyasına" yönelik geliştirmeler göze çarpıyor. Bunların arasında yazıcı çıktısı desteği ve tablolama desteği içeren gelişmiş kontroller öne çıkanlar. Platformun tarayıcı dışı özellikleri de zenginleştirilmiş. Uygulama bütünlüğü için XAP imzalama ve doğrulama, sunum esnekliği için özelleştirilebilir uygulama kabuğu, bu yeniliklerin arasında en çok ön plana çıkanlar. Silverlight 4 platformu aynı zamanda Google Chrome desteği ve Windows Phone 7 serisi için uygulamam geliştirebilme özelliklerine de sahip.

Microsoft'un platforma kazandırdığı en büyük yenilik ise iliştirilmiş uygulamalara destek vermesi. Silverlight 4 aralarında Blu-Ray oynatıcı sistemlerinde bulunduğu birçok cihaz için iliştirilmiş uygulamalar geliştirmek için kullanılabilecek.