Sharp'ın 108 inçlik LCD'si Görücüye Çıktı



Ekleyen
guven
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Tokyo şehir merkezinde bu hafta yeni bir sineme merkezi açılıyor. Açılan yeni sinema merkezinde insanların dikkatini çekecek tek şey yeni salonlar ya da kafeteryalar değil. Tokyo'nun Shinjuku bölgesinde bulunan merkezdeki Piccadilly mağazası insanların Sharp'ın ürettiği dev 270 ekranlık televizyonu çalışırken görebilecekleri ilk yer.

İlk prototipi CES 2007 fuarında açığa çıkan ekran, herhangi bir üreticinin günümüzde sunduğu diğer LCD ekranlar arasında en büyük boyutlara sahip olanı. Bu dev LCD'yi yalnız Sharp'ın üretebilmesi çok normal çünkü bu dev LCD'nin özel camını ve panelini üretebilecek tek tesis Sharp'ın Japonya da açtığı yeni tesisi.

Sharp 108

Batı Japonya'da Kameyama'da bulunan fabrika: 2,2 metreye 2,5 metre boyutlarına ulaşan 8. nesil cam tabakalarını üretebiliyor. Genellikle her tabakadan pek çok ekran yapılır, örneğin 8. nesil tabakalar 46 inç paneller veya 52 inç paneller üretmek için ekonomik olarak en uygu olanlardır. Fakat bu yeni ekranda cam tabakanın tamamı kullanılıyor. Bu sebeple dev ekranlı LCD Televizyonların seri üretimi ve yüksek satış rakamlarına ulaşması daha gelişmiş fabrikalar yapılana kadar pek olası görünmüyor. Ve Sharp'ın yatırımından başka büyük maliyetler ve kısa dönemde kârlılık oranları düşük tesisler kurmayı planladığını açıklayan başka şirket de ufukta görünmüyor.

Ekran Piccadilly'de üçüncü kattaki lobi alanında yürüyen merdivenlerin sütünde duruyor ve yakında gösterime girecek filmlerin fragmanlarını göstermek için kullanılıyor. Bu dev LCD ekran medivenlerin üzerinde insanların fazla yaklaşamayacakları bir pozisyona yerleştirildiği için olduğundan daha küçük görünüyor. Fakat CES fuarında bu ekranı görüp onun haşmetinden etkilenmemek olası bile değil.

Ekranın Piccadilly'de görücüye çıkmasıyla, Sharp dev LCD panelini ticari pazara sürmek ve sipariş ile yapılan bir ürün olarak satışa sunmak için hazırlıklara başladı. Sharp'ın 108 inçlik (270 ekran) LCD TV'si iş kullanıcılarından, eğlence amaçlı kullanacaklara ve yayıncılık sektörüne kadar pek çok kullanım alanına hitap ediyor. Ürünün satış bedelinin şu an için 103,000 $ Amerikan Doları olduğu açıklandı.