Samsung, Android tabanlı cep telefonunun tanıtımını erteledi



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Samsung, önümüzdeki hafta düzenlenecek olan Mobile World Congress'te, Google Android platformunda çalışan bir cep telefonu tanıtacağı ile ilgili çıkan söylentileri yalanladı.

Samsung AndroidSamsung'un, Android platformunda çalışan cep telefonunu önümüzdeki hafta tanıtmayı planladığı söyleniyordu fakat Samsung'un pazarlamadan sorumlu başkanı Younghee Lee, Guardian dergisinin kendisiyle yaptığı bir röportajda bu cep telefonunun görücüye çıkış tarihinin 2009 yılının ikinci yarısına sarktığını söyledi.

Diğer birçok üretici, Google Android platformunda çalışan taşınabilir cihazlar çıkarmak için bu yıl adeta bir yarış içerisindeler. Tayvanlı HTC tarafından üretilen T-Mobile G2 telefonunun Mayıs ayında piyasaya çıkacağı konuşuluyor. Öte yandan Sony, Ericsson, Motorola, LG, Asus ve Toshiba gibi üreticilerin de Android platformuna sahip olan kendi mobil cihazlarını bu yıl piyasaya çıkarmaları bekleniyor.

Çıkan söylentilerde, Samsung'un Android telefonunun, üreticinin diğer ürünleri olan Omnia ve Instinct modellerine benzer şekilde ince ve parlak olacağı belirtiliyor. Gerek Samsung gerekse diğer üreticiler, üretecekleri telefonun özelliklerini ve görüntülerini çok ciddi bir şekilde saklıyorlar.