Rapidshare, Atari'yi yendi!



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
08.01.2011

Atari, telif hakları yüzünden dosya paylaşım sitesi Rapidshare'e açtığı davayı kaybetti.

Rapidshare, Atari\ yi yendi!Telif haklarıyla ilgili davaların hepsi online Müzik nedeniyle olmuyor. Bilgisayar oyunu yayımcısı Atara Europe, Alone in The Dark adlı oyununun Rapidshare'de paylaşılması üzerine olayı mahkemeye taşıdı. Atari, Rapidshare'in sitelerinde bulunan dosyalarla ilgili sorumluluk almasını ve telif haklarını ihlal edenleri engellemesini istiyor.

Almanya'nın Düsseldorf kentinde tarafların dinlendiği ilk duruşmada, mahkeme Atari'yi haklı buldu ancak Rapidshare bu kararı temyize götürdü ve Yüksek mahkemede görülen davayı kazandı. Rapidhsare'in konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

"Düsseldorf Yüksek Mahkemesi Rapidshare'in telif haklarıyla korunan ürünlerin paylaşılmasına karşı aldığı önlemleri uygun bulmuş ve Atari'nin alınmasını istediği ek önlemleri makul bulmamıştır.

Karar bir kez daha göstermiştir ki Rapidshare tümüyle yasal bir çerçevede çalışmaktadır ve kötü niyetli kullanıma karşı yasal düzenlemelerin talep ettiğinden daha fazla önlem almaktadır. Yavaş yavaş telif hakları sahiplerinin de bu durumu kabul edeceklerine güvenimiz tamdır."

Burada ki kilit kelime "yavaş yavaş" çünkü Atari ve diğer büyük telif hakları sahipleri bu tarz kararlı pek de dikkate almıyorlar ve uygun gördükleri fırsatlarda internet sitelerine gene dava açıyorlar.