Raflarına e- kitap gelmiş memleketimin



Ekleyen
obahadir
Güncelleme Zamanı
08.04.2010

Her ne kadar Türkiye'de henüz iPad ve Amazon Kindle satılmıyor olsa da, Nisan ayı ortasından itibaren iki yeni e- kitap okuyucuyla tanışma şansımız bulunuyor.

Türkiye'de online kitap satışı sektörünün en eskilerinden olan idefix.com, e- kitap ve e- kitap okuyucu cihazları Türk kullanıcıyla tanıştırmak konusunda da hızlı davrandı...

Idefix ile anlaşmalı yayınevleri

Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı, Tübitak Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı ile şimdilik anlaşma sağlanan 21 farklı yayınevinin desteğini de arkasına alan Idefix 15 Nisan'dan itibaren anlaşmalı yayınevleri tarafından basılan e- kitapları kullanıcılara sunmaya başlayacak.

Kullanıcıların e- kitapları okumasına imkan verecek cihazlar olan Cybook Opus ve Reeder için ise şu anda önsipariş verilebiliyor.

Cybook Opus

Reeder

Bu yeni teknoloji ile tanışmak isteyenler; 5 inç e- ink ekrana sahip yüksek kontrastlı ve 150 gram ağırlığındaki Cybook Opus'a 220 Euro+ KDV fiyatla veya 6 inçlik e-ink ekrana sahip olan 240 gram ağırlığındaki Reeder'a 550 TL+ KDV fiyatla sahip olabilirler.