Nexus One görkemli, fakat sorunları var...



Ekleyen
Allien
Güncelleme Zamanı
24.02.2010

Nexus One'ın bir takım sorunları olabilir (tamam kabul ediyoruz bir çok sorunu olabilir) fakat bazılarının gözden kaçırdığı bir şey çok önemli.

Nexus One görkemli, fakat sorunları var...

Ekran olarak nexus one 800x480 piksel AMOLED ekran kullanıyor. Bu muhteşem bir şey. Örneğin iPhone 3GS telefonunu ele alırsak sadece 480x320 piksellik LCD ekran kullanmakta. Aradaki fark bile kullanılan teknolojinin büyüklüğünü göstermekte ama durun herşey büyüklüğü kadar yolunda görünmüyor.

Öncelikle görüntü ayarlama özelliği yani DisplayMate çok da hızlı değil. Görüntü teşhis şirketlerinin, Nexus One'ın AMOLED ekranı ve iPhone 3GS'nin LCD ekranını karşılaştırdıklarında ise bu devasa ekran neredeyse iPhone'un ekranı kadar görünüyor.

Ana Sorunlar

  • Nexus One'da kullanılan PentTile teknolojisi ara ve alt piksellerde sorun yaratıyor. RGB (Kırmızı, Yeşil, Mavi) kullanılan alt piksellerde ciddi sıkıntılar oluşabiliyor.
  • Nexus One'ın ekranının diğer bir sorunu zayıf beyaz ışık. Yüksek ışıklandırma sistemi kullanılsa da beyaz ışıklar çok sönük kalıyor.

Büyük Artılar

  • Nexus One'ın resim kalitesine diyeck yok. Koyuluk ve kontrastın dengesi müthiş ayarlanmış.
  • Yazı, ikonlar ve menü grafikleri tek kelimeyle harika.

Daha ülkemize gelmeden artılarıyla ve sorunlarıyla bile konuşulmaya hatta beklenmeye başlayan Nexus One sorunlarıyla da olsa karizmasından bir şey kaybedeceğe benzemiyor.