Google Nexus One dokunmatik ekranına karşı iPhone dokunmatik ekranı! kazanan: iPhone



Ekleyen
Allien
Güncelleme Zamanı
12.01.2010

Google Nexus One, Motorola Droid ve iPhone bir teste tabii tutuldular. Acaba hangi smartphone(akıllı telefon) daha iyiydi. Donanımsal kalite bakımından iPhone hala en iyisi olsa da bunun bir testle cevabı olmalıydı işte sonuç!

Google Nexus One dokunmatik ekranına karşı iPhone dokunmatik ekranı! kazanan: iPhone

Moto geliştirme grubu Google Android platformu kullanan üç smartphone'u (Nexus One, Motorola Droid, HTC Droid Eris) ve Apple'ın iPhone 3GS smartphone'unu karşılaştırdılar. Merak edilen sonuç ise hangisi daha kullanışlı bir dokunmatik ekrana sahipti. Test sonuçları gösterdi ki iPhone bu konuda bariz bir şekilde üstün!

Yapılan testlerde ilk olarak çizim uygulamasıyla tüm telefonlarda ki çizim doğruluğu ve kolaylığı hesaplandı. Bu testte en önemli faktör çizimlerde oluşan görüntüde en iyi ölçüyü hangi dokunmatik ekranın verdiği doğrultusundaydı. Sonrasında ise parmak hassasiyetleri ölçüldü. Orta büyüklükte bir parmak ile telefonların hassasiyeti denendi.

Moto'nun testinden sonra yapılan açıklama sonucunda "En iyi dokunmatik ekran" sıfatına iPhone layık görüldü. Hemde dünyaca ünlü üç Android aygıtını geride bırakarak. Nedeni ise "Dokunmatik ekranında olası çizimler ve çizgiler çok daha kolay" şeklinde belirtildi.

Fakat Android aygıtlarını da küçük görmemek lazım. Çünkü hassasiyet testinde ise üç Android aygıtı da iPhone'u geride bırakmış durumda. Burdan çıkan sonuç ise Apple ve Android dokunmatık ekranlarının farklı bir şekilde tasarlandığı ve üretildiği yönünde. Genel ortalamaya vurulduğunda ise şimdilik Apple "1" Android "0". Bakalım önümüzdeki günler daha nasıl testlere sahne olacak. Siz de deneyimlerinizi ve kendinize göre "En iyisini" bizimle paylaşabilirsiniz.