Netbook'lar iPad benzeri cihazlara karşı



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
30.04.2010

Netbook pazarının lideri Asus popüler Netbook serisi Eee PC'nin Apple'ın i Pad benzeri cihazlarından (tablet bilgisayar) daha fazla ilgi göreceğini düşünüyor ama bir yandan da Eee Pad tablet bilgisayarı da tanıtmaya hazırlanıyor.

Eee Pad

Asustek'in CEO'su Jerry Shern notebook ve tablet bilgisayarlar iki ayrı pazara hitap ettiğini, iPad'in bulut tabanlı sisteme (cloud computing) daha çok uyduğunu Notebook'ların ise kişisel bilgisayar daha iyi olduğunu belirtiyor.

"Tablet bilgisayar bulut tabanlı bir cihaz. Apple olmasaydı bu pazar çok daha yavaş gelişirdi." diyen Shen tablet bilgisayarların kullandığı web uygulamaların datalarını sanal bir ortamda tuttuğuna; Notebook kullanıcılarının ise araçlarını ve bilgilerini bilgisayarda tuttuklarına değiniyor. Bu yüzden iki aracın kullanışlılık açısından çok az ortak noktası olduğunu düşünüyor.

Yine de Asus, 1-5 haziranda gerçekleştirilecek Computex Taipei 2010 elektronik fuarında yeni tablet bilgisayarı Eee Pad'i tanıtmayı planlıyor. Asus Eee Pad için birkaç versiyon planlıyor. İlk versiyonun Microsoft yazılımı kullanacağını söyleyen Shen eğer o tarihlerde piyasa da tablet bilgisayarlar i.çin yeterli talep gözükmezse çıkış tarihinin ertelenebileceğini de ekliyor.