Multiframe teknolojisi kullanan bu yazılımla videolarınız daha kaliteli olacak



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Bir süre önce FixMyMovie.com web sitesi ile yüksek resim kalitesi sözü veren MotionDSP şirketi FixMyMovie projesini sonlandırarak işi biraz daha büyüttü. Firmanın yeni ürünü vReveal hem videoların hem de fotoğrafların kalitesini artırabiliyor.

Vreveal

Düşük çözünürlüklü fotoğraf ve videolar artık İnternet kullanıcısına tahammül edilemez gelmeye başladı. Yavaş yavaş video siteleri HD içeriğe doğru kayıyorlar. Fakat burada ince bir mesela var. Peki ya bilgisayara / internet sitelerine aktarılmış eski video ve fotoğraflar ne olacaklar?

MotionDSP, varolan düşük çözünürlüklü fotoğraf ve videoların kalitesini yükseltmenin yolunu bulmuş gibi görünüyor. Firmanın geliştirdiği vReveal isimli ürün video'nun sonraki ve önceki karelerini analiz ettikten sonra topladığı verileri yeniden birleştirerek videonun daha kaliteli bir versiyonunu üretiyor. Program bulanıklığın yanı sıra kamera sallanmasını da düzeltebiliyor; görüntüdeki parazitleri ve görüntüyü engelleyen öğeleri temizleyebiliyor. Program ek olarak videoları döndürme, video çözünürlüğünü artırma ve videolardan resim ayrıştırma işlemlerini de yapabiliyor.

MotionDSP şirketi ürün yöneticisi Mike Sonders yaptığı açıklamada, video işleme için ciddi bir donanımsal güce ihtiyaç duyan yazılımın Nvidia tarafından geliştirilen CUDA (Compute Unified Device Architecture) teknolojisini kullandığını fakat yazılımı kullanmak için mutlaka Nvidia çipli bir ekran kartı gereksinmi olmadığını belirtti. Lakin eğer CUDA destekli bir Nvidia ekran kartınız varsa, programın hızı 5 kat artıyor.