Mobil Web Dünyayı Ele Geçiriyor!



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.10.2015

Mobil internet belli ki önümüzdeki yılın trendi olacak... Türkiye henüz 3G nedir konusunu anlamaya çalışırken, San Francisco'da yapılan Web 2.0 zirvesinde, mobil internetin şu anki durumu ve geleceğiyle ilgili önemli bilgiler verildi.

Mobil Web Dünyayı Ele Geçiriyor! Mobil İnternet kullanımı dünya çapında büyük bir yükseliş gösteriyor. Uzmanlar önümüzdeki yıl mobil internetin kitlesel olarak büyük ölçekte yaygınlaşacağını söylerken istatistikler de bunu doğruluyor. Apple'ın smartphone piyasasındaki yükselişi sürerken, AT&T'nin mobil veri trafiği son üç yılda 4,932% artış gösterdi. Tahminlere göre mobil yoğun veri transferi yapan kullanıcı sayısı 2013 yılında 1 milyara ulaşacak.

San Francisco'da dün yapılan Web 2.0 zirvesinde yukarıdakilere benzer birçok istatistikten bahsedildi. Morgan Stanley'in analisti Mary Meeker zirvede trendleri üzerine yaptığı 68 sayfalık sunumla adeta zihin açtı.

Bu yıl yaptığı sunumun odak noktası (kendisi her yıl Web 2.0 hakkında sunum yapıyor) Mobil Internet ve Morgan Stanley tarafından belirlenmiş 8 anahtar trenddi ki bunlar arasında sosyal ağlar + mobil birlikteliği sunumun ciddi bir bölümünü oluşturuyordu.

Eğer sunumun tamamını görmek istiyorsanız, o da hemen aşağıda.

Morgan Stanley Economy Internet Trends