Microsoft'tan yeni API stratejisi: Messenger Connect



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
30.04.2010

Microsoft, Windows Live Messenger için geliştirdiği Messenger Connect adlı yeni API'si ile WLM'yi sosyal ağlara entegre ediyor.

Microsoft tan yeni API stratejisi: Messenger ConnectSau Paulo'da Steve Ballmer Windows Live Messenger'ın mesajlaşma servisinde yapılacak olan ve belki de şimdiye kadar ki en büyük gelişmeyi tanıttı. Ballmer, anlık mesajlaşma servisinin kullanıcıların çeşitli sosyal ağları birleştirebilecekleri merkez kurmalarını sağlayan özellikleri üzerinde durdu. Örneğin yeni hizmet Facebok Chat'i destekleyecek yani kullanıcılar Microsoft Connect ortamından Facebook'a bağlanabilecekler.

Amsterdam'da detaylı bir şekilde tanıtılan Messenger Connect, Microsoft'un bağımsız API'lerini ( Windows Live ID, Contacts API, Messenger Web Toolkit vb.) sektörün standartlarına ve şartnamelerine uygun olarak tek bir API olarak birleştiriyor. Messenger Connect'in geliştiricilere sağladığı en önemli üç büyük gelişme de şunlar:

  • Kullanıcıların arkadaş listelerine kaydolmalarına ve ulaşmalarına olanak sağlayan kullanıcı profili sosyal grafik yaratmak,
  • Geliştiricilerin sunulan hizmetle teknik olarak daha rahat bütünleşmelerini sağlayacak olan web-tabanlı mimari,
  • Chat hizmetlerinin sosyal dağıtımı ile Message Connect ve anlık mesajlaşma (canlı chat) hizmetlerinin üçüncü parti sitelere eklenebilmesi.

Microsoft gibi bir kuruluşun bu adımı, bulut tabanlı programla ile çeşitli ağlardan oluşan sanal bir ortamın hızla geliştiğini ve bu ortamın 2010 senesinin en dikkat çekici trendlerinden biri olacağını gösteriyor.