Microsoft'un kısa URL'leri biraz uzun kaldı



Ekleyen
meddah
Güncelleme Zamanı
16.01.2010

Facebook ve Google'dan sonra Microsoft'ta URL kısaltmaları pazarına giriyor. Ancak yeni servisin "kısa" yönü tartışmalı.

Microsoft\ un kısa URL\ leri biraz uzun kaldıFacebook, YouTube ve Google'ın ardından kendi URL kısaltma servisini Bing arama motoru üzerinden yayınlamaya hazırlanan Microsoft, servisi çalışanlarının Tweeter ve blog hesapları aracılığıyla tanıtmaya başladı. Ancak yeni servisin ne kadar kısa olduğu tartışmalı gözüküyor.

binged.it alan adını kullanan servis, Facebook'un kısaltıcısı fb.me'den dört, Google'ın kısaltıcısı goo.gl'den üç, uzun olduğu için kendisi eleştirilen YouTube'un servisi youtu.be'den bir karakter, hatta Bing'in kendi alan adı bing.com'dan bir karakter daha uzun. Tabi birde alan adı sonuna gelecek ekinde unutulmaması gerekiyor.

Henüz sadece Microsoft çalışanları tarafından kullanılan servisin kısa süre içerisinde kullanıcıların hizmetine açılması bekleniyor. Asıl görevinde rakiplerine göre çok da başarılı olmayan servisin, piyasada başarılı olması zor gözüküyor.