Microsoft'tan oyun severlere kötü haber: Ensemble Studios kapatılıyor



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Bilgisayar oyunları dünyasında güçlü oyun geliştirme firmalarından birkaçı ayakta kalmayı sürdürüyordu. Bunlardan biri de Ensemble Studios'du. Ancak Microsoft'tan oyun severleri üzecek bir haber geldi. Microsoft, Ensemble Studios'u üzerinde çalıştığı Halo Wars oyun projesini bitirdiği anda kapatmayı planladığını açıkladı.

Ensemble StudiosAge of Empires ve Age of Mythology gibi oldukça başarılı strateji oyunlarının altına imzasını atmasına rağmen Ensemble Studios'un çalışmaya devam etmesinin finansal açıdan dezavantaj sağlayacağını düşünen Microsoft şirketi kapatma kararı aldı.

Şirketten yapılan bir açıklamada Microsoft'un mali gerekçelere dayanarak Ensemble Studios'u Halo Wars oyununu tamamlandıktan sonra kapatmaya karar verdiğini belirtildi.

Ensemble Studios yönetimi kapatılmanın ardından yeni bir oyun geliştirme stüdyosu kurmanın planlarını hali hazırda yapmış durumda ve bu yeni oluşumun Halo Wars ve Microsoft'un diğer oyun projelerini desteklemeye devam edeceği belirtiliyor. Microsoft'un açıklamasında, Ensemble'ın yeteneklerine olan güvenlerinin halen devam ettiğini ifade etti ve yeni oluşumda yer almak istemeyen Ensemble çalışanlarının Microsoft bünyesindeki açık pozisyonlara yerleştirilmek için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

Halo Wars'a kadar Ensemble Studios'un bilgisayar oyunları üzerine yoğunlaştığı biliniyordu. Microsoft'un yalnızca Halo Warsoyun geliştirme firmasını kapatması değil aynı zamanda bilgisayar oyunları severlere yönelik son projesine imza atmış olabileceği PC oyunları meraklıları için ayrıca bir hayal kırıklığı olarak nitelendiriliyor.

Beklendiği gibi oyun geliştirme ekibinin bu gelişmeler karşısında Halo Wars ile ilgili çalışmalarında motivasyon sorunları yaşadığı görülüyor fakat gelen raporlara göre Microsoft projenin tamamlanması için gayret gösteren çalışanlara özel teşvikler sunuyor.

Bu kararın Ensemble'ın yetenekleri ya da Halo Wars'un kalitesi ile ilgili olmadığını belirten Microsoft, aslında Halo Wars'u deneme fırsatı bulan pek çok insanın oyunun muhteşem bir oyun olma yönünde ilerlediğini gördüklerini açıkladı.

HaloWars oyununun 2009 yılının ilk yarısında yalnızca Xbox 360 platformu için piyasaya çıkarılması bekleniyor.

1995 yılında kurulan Ensemble Studios, 2001 yılında Microsoft tarafından satın alınmıştı.