Microsoft Security Essentials İndirilmeye Hazır



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Microsoft'un uzun zamandır beklenen yeni anti virüs yazılımı Security Essentials kullanıcıların beğenisine sunuldu. Security Essentials şimdilik sadece 75000 kullanıcı tarafından indirilebilecek.

Microsoft, uzun süredir üzerinde çalıştığı ve çok güvendiği Microsoft Security Essentials ya da diğer adıyla Morro'yu Microsoft Connect kanalıyla 75 bin kişi için indirmeye açtı. Program yoğun ilgi görürken, öncelikle lisanslı Vista ve Windows 7 kullanıcılarına açılan indirme paketinin, indirenler tarafından çeşitli web sitelerinde dağıtıldığı gözlendi.

Microsoft Security Essentials İndirilmeye Hazır

Security Essentials sadece virüsleri değil, spyware ve rootkit gibi diğer zararlı yazılımları da engelliyor. Bir süredir bu işi Windows Defender ile çözmeye çalışan Microsoft, Security Essentials ile artık anti virüs yazılımları piyasasına da giriyor.

Security Essentials ile ilgili yapılan ilk incelemelerde güncelleme işleminin ve taramanın biraz yavaş olduğu ama sistemi pek yavaşlatmadığı söyleniyor. European Istitute for Computer Antivirus Research'ün 593 virüs içeren hazır virüs paketi ile yapılan denemede 593 virüsten 589'unu bulan Security Essential tüm bu virüs bulma temizleme sürecinde de yavaşlığından dolayı birçok eleştiri almış durumda.