Microsoft Security Essentials demo sürümü birkaç ülkede kullanıcılara sunuldu



Ekleyen
obahadir
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Microsoft'un yeni virüs koruma uygulaması olan Microsoft Security Essentials aralarında Türkiye'nin bulunmadığı bir grup ülkede geçtiğimiz haftadan beri indirilebiliyor.

Microsoft Security Essentials ekran görüntüsü

Microsoft bir süredir Symantec ve McAfee gibi virüs koruma programlarına kıyasla daha düşük hafıza ve disk alanıyla çalışacak temel düzey bir antivirüs programı hazırlamak amacındaydı. Bu sayede üretilen programın netbooklar gibi düşük kapasiteli bilgisayarlarda kullanılabilmesi amaçlanıyordu.

Microsoft'un zararlı yazılımlardan sorumlu genel müdürü Alan Packer, Microsoft Security Essentials'ı şöyle anlatıyor: "Programın en önemli amaçlarından birisi netbooklar üzerinde çalıştırılabilir olmasıydı. Beta sürümü (1GB hafızaya sahip) netbooklar üzerinde denedik ve sonuç oldukça tatmin edici."

Her ne kadar Packer Microsoft Security Essentials'ın yavaş işlemciler ve limitli kapasiteye sahip RAM'ler üzerindeki performansından bahsetmiş olsa da program birden çok sayıdaki işlem aynı anda yapıldığında da etkinliğini sürdürecek kapasitede.

Açıklamasında programın özelliklerini abartmak istemediğini belirten Packer "Netbooklar üzerinde çok keskin bir etkiye sahip ve amacımız programı kullanıcıların bilgisayarda bulunduğunu unutmalarına neden olabilecek kadar küçültmek" şeklinde ekliyor.

Security Essentials Windows XP, Vista ve Windows 7'de (Beta ve RC sürümler) çalışabiliyor. İlk etapta yapılan testler programın diğer iyi virüs koruma programlarının yaptıklarının tamamını yapabildiğini gösterdi. Program; virüs ve casus yazılımları tanımlayarak gerçek zamanlı koruma sağlamasının yanında indirmeleri ve dosya/ mail eklerini denetliyor.

İlk 75.000 kişi için sunulan demo www.microsoft.com adresinden şu an için ABD, İsrail (sadece İngilizce olarak), Çin ve Brezilya'da bulunan kullanıcılar tarafından indirilebiliyor. Web üzerinde uygulamayı resmi olmayan yollarla edinip Türkiye'de de dolaşıma sokan adresler bulunmasına rağmen virüs programı indirirken virüs veya trojan kapmamak için bir süre daha beklemekte fayda var.

Microsoft Security Essentials ekran görüntüsü