Microsoft Office Online Yazılım Lisanslarını Değiştiriyor



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Microsoft Office'in Web tarayıcı (browser) tabanlı sürümü olan Microsoft Office Online paketi, şirketler için olan lisansların ekonomik koşullarını değiştirmeyi vaat ediyor.

Office OnlineYeni Office Online'da, ana sunucudaki ürün, sadece bir İnternet bağlantısı ve programı çalıştırmak için bir Web tarayıcıya ihtiyaç duyuyor. Microsoft'un çevrimiçi reklamlardan elde edeceği sponsor gelirleriyle ücretsiz bir sürüm ve reklamsız bir premium sürümü sunması bekleniyor.

Microsoft Office lisanslarının maliyetlerini düşürmek ve masaüstü bilgisayarlarının yönetimini basitleştirmek isteyen kullanıcılar, bu çevrimiçi sürümden yarar sağlayabilirler.

"Muhtemelen kullanıcıların sadece %10'u, Office'e ödediği paranın hakkını verecek şekilde Office'i kullanıyordur." diyor Service Desk Institute kurucusu ve başkanı Howard Kendall.

Windows'un Microsoft çevrimiçi sürümü ve Google'ın alternatif çevrimiçi uygulamaları, para sıkıntısı çeken kamu sektörünün ilgisini çekiyor.

Londra'nın Newham kasabasının yönetim kurulunun ICT Hizmetleri enformasyon dairesi başkanı olan Geoff Connell yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki yıllarda, bulut (cloud software) yazılımlarla kullanacağımız ICT Hizmetlerinin sayısının hiç şüphesiz artacağını düşünüyorum." dedi. Connell, "Newham yönetimi, kurum içi yazılım ve ana makineden sunulan hizmetlerin birleşimini kullanarak bileşik bir yaklaşıma geçmeden önce, donanım alt yapısını bir kez daha yenileyecek. Güvenliğin ve güvenilirliğin yanında, bu yeni tekliflerin uygun maliyetlerinden yararlanmak için, bu bileşik yaklaşıma ne kadar hızlı geçebileceğimizi aktif bir biçimde araştırıyorum." diyerek konuyu yakından takip ettiğini belirtti.