Microsoft çevrim içi ofis uygulamalarını kullanıma açtı



Ekleyen
meddah
Güncelleme Zamanı
09.06.2010

Uzun bir deneme süresinin ardında Office Web Apps bütün kullanıcıların hizmetine sunuldu.

Geçtiğimiz 9 ay boyunca sadece belli kullanıcıların betasını kullanabildiği Office Web Apps dün gece bütün kullanıcılara açıldı. Şimdilik İngilizce, İspanyolca ve Fransızca dillerini destekleyen web uygulamalarına önümüzdeki aylarda birçok dil için destek eklenecek. Live sitelerinde diğer dilleri kullanan kullanıcılar (Türkçe de bunlara dahil) kendileriyle paylaşılan belgeleri düzenleyebiliyorlar ama şimdilik yeni bir belge yaratmak için Live sitesinde kullandıkları dilleri desteklenen dillerden birine değiştirmeleri gerekiyor.

Microsoft çevrim içi ofis uygulamalarını kullanıma açtı

Office Web Apps kullanıcıların Word, Excel, Powerpoint ve OneNote belgelerini tarayıcılarında görüntülemelerini düzenlemelerini ve paylaşmalarını sağlıyor. Internet Explorer 7+, Chrome, Firefox 3.5+ ve Safari 4+ desteklenen masaüstü tarayıcılar. Office Web Apps'in getirdiği yeniliklerden biriyse mobil telefonlarınızdan da belgeleriniz görüntüleyebilecek olmanız. Bu özellik için desteklenen mobil tarayıcılar ise; Windows Mobile 5 ve sonrasında bulunan Internet Explorer, iPhone 3G ve 3GS'te bulunan Safari 4, BlackBerry 4.x ve sonrası, Nokia S60, NetFront 3.4 ve sonrası, Opera Mobile 8.65 ve sonrası, Openwave 6.2, 7.0 ve sonrası olarak açıklandı.

Microsoft çevrim içi ofis uygulamalarını kullanıma açtıMicrosoft çevrim içi ofis uygulamalarını kullanıma açtı

Microsoft çevrim içi ofis uygulamalarını kullanıma açtıMicrosoft çevrim içi ofis uygulamalarını kullanıma açtı

Önümüzdeki hafta Office 2010'un yayınlanmasıyla birlikte Microsoft kullanıcılara iki platformun birbirleriyle etkileşimde bulunduğu -çevrimdışı düzenleme, revizyon işaretlemeli ortak dosya düzenleme, yorum ekleme gibi- zengin özelliklerin açıklanacağını belirtti. 15 Haziranda ise Office Web Apps'i destekleyen yeni Hotmail'in betası yayınlanacak.

Office Web Apps'e office.live.com adresinden ulaşabilirsiniz.