Microsoft, Çin'e yeni bir yönetici atadı



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Microsoft, Çin'deki faaliyetlerinin başına eski bir Motorola yöneticisini atadı.

Simon LeungMotorola'nın Asya-Pasifik ayağından sorumlu eski başkanı Simon Leung, Microsoft'un Tayvan ve Çin'i kapsayan Çin bölgesindeki CEO'su ve yönetimi kurulu başkanı olarak atandı. Simon Leung, daha önce aynı görevi yürüten ve artık şirketin Çin'deki araştırma ve geliştirme grubunun başkanı olarak görev yapmaya devam edecek olan Ya-Qin Zhang'in yerine geçecek.

Aslen Makaulu olan Leung, Çin teknoloji pazarını çok yakından tanıyor. Motorola'ya katılmadan önce, kablosuz el cihazları dağıtıcısı ve mobil hizmetlere katma değer sağlayan tedarikçi Brightpoint'in Asya şubesinin başkanıydı. Kendisi ayrıca yüksek teknolojili server bilgisayarları üreten ve şu anda Hewlett-Packard'in bünyesinde olan, Tandem Computer'ın Asya faaliyetlerinin başkanlığını yürüttü.

Simon Leung, Microsoft'un uluslararası faaliyetlerinden sorumlu başkanı Jean-Philippe Courtois'e rapor verecek.

Yazılım korsanlığının alıp başını yürüdüğü Çin, yine de Microsoft için çok önemli bir pazar. Çin, Microsoft'un ABD'nin dışında yürüttüğü en büyük R&D faaliyetlerine ev sahipliği yapıyor. Ayrıca Microsoft, Çin pazarında sağlam bir konuma sahip olabilmek için bu ülkeye yüzlerce milyon dolarlık yatırım yaptı ve halen de yatırımlarına devam ediyor.