Microsoft bile Internet Explorer 6'nın ölmesini istiyor!



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
07.03.2011

Microsoft biler artık Internet Explorer 6 kullanımının bitirmek için kampanya yürütüyor.

Microsoft bile Internet Explorer 6\ nın ölmesini istiyor!Internet Explorer 9'un çıkmasına az bir süre kalmışken kendi yazılımı olmasına rağmen Microsoft bile artık Internet Explorer 6'nın kullanılmasını istemiyor. Microsoft, IE 6'nın ölümünü takip edebileceğimiz bir siteyi hayata geçirdi. Sitede, 2011'de yani modern web standartları devrinde artık IE 6'ya veda etmenin vaktinin geldiği belirtiliyor. Internet Explorer 6'nın dünya çapında kullanım oranlarını yer aldığı bir haritanın da bulunduğu sitede, IE 6'nın kullanılmasının bırakılması için kampanya yürütülüyor.

Microsoft'un yayımladığı haritaya göre Internet Explorer 6'nın en yoğun kullanıldığı ülke Çin olarak gözüküyor. Çin'i %24.8 ile Güney Kore ve %12.3 ile Hindistan takip ediyor. Türkiye de %3'lük kullanım ile dikkat çekiyor.

Microsoft bile Internet Explorer 6  nın ölmesini istiyor!

Peki insanlar Internet Explorer 6 kullanmakta neden hala ısrar ediyor? Bazı firmalar IE6'yı çalışanların dağılmasını engellemek için kullanıyor çünkü IE 6 ile Facebook ve Youtube gibi sitelere girilemiyor.

Çin ve Güney Kore'de kullanım oranının yüksek olması ise Windows 'un korsan kullanımına bağlanıyor. Daha önce Microsoft'un CEO'su Steve Balmer Çin'de kullanılan her 10 Windows'tan 9'unun korsan olduğunu iddia etmişti. Buna rağmen GEçtiğimiz Ağustos'tan bu yana Çin'de de kullanım %50'den % 34.5'e inerek büyük düşüş gösterdi.