Microsoft, Internet Explorer 8'i 2009 yılında çıkarmayı planlıyor



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Microsoft, Internet Explorer'ın "standartlara uyumlu" olan gelecek sürümünün 2009 yılında çıkarılacağını açıkladı.

Dean HachamovitchInternet Explorer genel müdürü, Dean Hachamovitch'in bir internet sitesinde yaptığı açıklamada, üçüncü bir Internet Explorer 8 betasının, önümüzdeki senenin ilk çeyreğinde piyasaya çıkarılacağı ve bu üçüncü beta sürümünü, ana sürümün takip edeceği belirtildi.

Hachamovitch, bu son sürümün piyasaya çıkış tarihiyle ilgili kesin bir bilgi vermedi fakat diğer IT satıcı mesajlarından daha açık bir şekilde konuşarak "Şu an geri bildirimleri değerlendiriyoruz ve hazır olana kadar Internet Explorer 8'i piyasaya çıkarmayacağız." dedi.

Windows şirket grubunun yardımcı başkanı Bill Veghte, Temmuz ayında yapılan bir haberde söylenene göre, Internet Explorer 8'in bu senenin sonunda hazır olacağını söylemişti. Veghte, bu vaadi, Wall Street yatırımcılarının önünde, şirketin Redmond kampüsünde düzenlenen, yıllık Finansal Analistler Toplantısı'nda vermişti.

Bu hafta Hachamovitch tarafından yapılan bir açıklamada ise, "Kritik konularla ilgili geri bildirimleri değerlendirdikten sonra son ürünü piyasaya çıkarmayı planlıyoruz," dendi.

Hachamovitch, açıklamasının devamında "Bir sonraki güncelleme ile son sürüm arasında, hangi değişiklikleri yapmamız gerektiğiyle ilgili çok seçici davranacağız. En kritik konuları temel alarak hareket edeceğiz. Güncelleme ile son sürüm arasındaki ürün değişikliklerini çok açık ve net bir şekilde kamuoyuna duyuracağız." dedi.

Hachamovitch, ayrıca sürüm adayının, son ürün olacağını açıkladı - bu garip ve gereksiz bir açıklamaydı, çünkü bu genelde hep böyle olur, son sürüm ufak tefek geliştirmelerden sonra son ürün olarak piyasaya çıkarılır.

Peki, şirket yetkilileri neden aşırı dikkatliler? Microsoft'un sürümünde normalden daha fazla sorun var. Internet Explorer 8, Internet Explorer'ın daha eski sürümlerine göre ayarlı web sitelerinin, bu sürümde de sorunsuz bir şekilde görüntülenebilmesi için bir etiket tanıttı. Internet Explorer 8, "tam" CSS 2.1 desteği ve "güçlü" bir HTML 5.0 desteği sunmak için, eski yerleşim motorunu güncelleyeceğinden, sorun çıkması çok büyük bir olasılık.

Teknik ekibin, son ürünün bu son sürüm gibi davranışgöstermesini beklemesi gerektiğini söylüyor Hachamovitch. Hachamovitch, açıklamasının devamında, "Sitelerini ve hizmetlerini Internet Explorer 8 ile test etmelerini, Internet Explorer 8'un kullanımıyla ilgili en iyi müşteri deneyimini sağlamak için yapılması gerekli olan tüm değişiklikleri yapmalarını ve kritik sorunları (sağlamlığı, güvenliği, geçmişteki uyumluluğu ya da planlanan standart projenin bütünü etkileyen sorunları) bildirmelerini istiyoruz." dedi.

Hachamovitch, açıklamasını, "Kritik konularla ilgili geri bildirimleri değerlendirdikten sonra son ürünü piyasaya çıkarmayı planlıyoruz." sözleriyle noktaladı.