Meraklılara Anında Wikipedia Desteği



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
17.10.2009

Openmoko tarafından piyasaya sürülen Wikipedia okuyucusu WikiReader, her mobil cihazda görmeye alıştığımız binbir çeşit gereksiz özelliği barındırmayan, gayet amaca yönelik bir aparat.

wikireader eldeÖzellikle kitap, gazete, dergi vs. okurken ya da bilmediğimiz bir konuyu araştırma ihtiyacı hissettiğimizde, cep telefonumuzdan ya da bilgisayarımızdan hemen Google'a girerek arama yapıyoruz ve arama sonuçlarında ise Wikipedia'nın büyük bir üstünlüğü var. Bu da bir süre sonra aracıyı aradan çıkarıp, direkt Wikipedia'da arama yapma alışkanlığını geliştiriyor.

OpenMoko tarafından üretilen bu cihaz bizi tüm bu süreçlerden kurtarıyor. Kitap okurken bir kavrama, konuya dair araştırma yapma ihtiyacı hissettiğinizde WikiReader'da anında arama yapıp, konuya vakıf olabiliyorsunuz. WikiReader oyun oynama, mp3 çalma, video montaj yapma, süt içme uygulaması yükleme gibi aksiyonları gerçekleştirmenize izin vermeyen bir cihaz. Dolayısıyla bir oyuncak değil. Bu cihazla sadece Wikipedia'da bir konu arayıp okuyabilirsiniz.

Dokunmatik bir ekrana sahip olan WikiReader, üç adet AAA pil ile bir yıl süresince çalışabiliyor. Cihazın Wireless bağlantısı vb. özellikleri yok. Bunun yerine kullanıcıya cihazla birlikte bir microSD kart içinde Wikipedia'nın kopyası veriliyor. Satın aldıktan sonra güncellemeler size OpenMoko tarafından gönderiliyor ve yükleyip, güncel bir Wikipedia sahibi oluyorsunuz. Tabii güncellemeler için üyelik ücreti ödemek istemezseniz Wikipedia güncelleme dosyasını internetten indirmenin mutlaka bir yolu vardır.

Wikireader'ı Amazon.com'dan ya da ürünün kendi sitesinden satın alabilirsiniz. Onun da oluru 99 dolar.