Macbook'lar hiç bu kadar çevreci olmamışlardı



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Apple en çevreci Macbook serisini piyasaya sürdü; fakat çevriceler şirketin daha iyisini yapabileceklerine inanıyorlar.

Macbook lar hiç bu kadar çevreci olmamışlardı"Çevrecileri hiçbir zaman memnun edemezsiniz..."

Yeni Macbook serisinin, daha iyi enerji tasarrufu sağlaması ve daha az zehirli bileşene sahip olması nedenleriyle şu ana kadarki en çevreci Macbook serisi olduğu söylenmesine rağmen, Greenpeace, Cupertino şirketinin çok daha iyisini yapabileceğini söylüyor.

Apple yetkilileri, şirketin yeni ürün çizgisini, çevre bilincini ön planda tutarak tasarladığını ve ekranlarında cıva ve arsenik kullanımına son verdiğini söylüyor. Şirket, ayrıca işlem kartında bromlu yangın önleyicileri (BFR) ve iç kablolarında PVC kullanmayı da bıraktı.

Sabit sürücülerin, kullanılmadıklarında dinlendirilmeleri, düşük ışık durumlarında otomatik olarak loş ekran görünümü ve çok yüklenilmediğinde işlemcinin gücünün bastırılması gibi yeni rutinlerle elektrik tüketimi de en aza indirgeniyor.

Sonuçta Apple, yeni ürün çizgilerinin, bir ampulün harcadığı elektriğin çeyreğini harcadığını tahmin ediyor.

Apple ayrıca, yeni Macbook'ların "Neredeyse tamamıyla geri dönüştürülebilir" olduklarını ve alüminyum ve cam gibi yüksek değerli maddelerden yapıldıklarını, bu yüzden ömürleri sona erdiğinde ürünlerinin son duraklarının, bir atık doldurma alanı olmayacağını iddia ediyorlar.

Fakat Greenpeace bloglarında yazan TomD, "Bunun bekledikleri atılımın uzağında olduğunu" söylüyor. Apple, yıl sonunda tamamıyla PVC ve bromlu yangın önleyici (BFR) madde içermeyen bir ürün serisine sahip olmayı hedefliyor.