HP'den çevreci masaüstü bilgisayarlar geliyor...



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

HP, sadece Circuit City ve Best Buy mağazalarında satılacak olan, iki özel "yeşil" (çevreci) masaüstü bilgisayar sürümü açıkladı ve doğrudan satılan masaüstü modellerinin ayarlarını da güncelledi. Şirket, ayrıca birçok ekstra özelliğe sahip olan 25.5 inçlik LCD ekranını da duyurdu.

Her zaman olduğu gibi, eğer "yeşil" (çevreci) bir ürün yapmak istiyorsanız, bazı şeylerden fedakârlık etmeniz gerekiyor. Her iki özel sürüm masaüstü bilgisayarda da, en son çıkan çoğu bilgisayarda bulunan, tipik işlemcilerden daha az güç çeken fakat aynı zamanda da çok daha az performans sunan AMD işlemcileri bulunuyor. HP ayrıca, bu bilgisayarların, enerji kullanımını %45'e varan oranlarda düşüren gelişmiş güç yönetim özellikleri olduğunu ve %100 geri dönüştürülmüş malzemelerden yapılmış bir pakette satışa sunulduklarını söyledi.

Bu iki bilgisayarın özellikleri ise şöyle:HP Pavillion Verde

HP Pavilion Verde Special Edition a6645f
2.50GHz AMD Athlon X2 4850e çift çekirdekli işlemci
5 GB'a kadar bellek (RAM) desteği
128 MB nVidia GeForce 6150 SE ekran kartı
500 GB'lık hard disk
LightScribe'lı SuperMulti DVD yazıcı
Service Pack 1'li Windows Vista Home Premium 64-bit sürümü
579 dolardan başlayan fiyatlarla 9 Kasım'da Circuit City'de satışa sunulacak.

HP Pavilion Phoenix Special Edition a6655fHp Pavilion Phoenix Special Edition
1.80GHz AMD Phenom X4 9150e dört çekirdekli işlemci
5 GB'a kadar bellek (RAM) desteği
128 MB nVidia GeForce 6150 SE ekran kartı
640GB'lık hard disk
Service Pack 1'li Windows Vista Home Premium 64-bit sürümü
LightScribe'lı SuperMulti DVD yazıcı
659 dolardan başlayan fiyatlarla 9 Kasım'da Best Buy'da satışa sunulacak.

Bu tercihlerden bazıları, - DDR2 bellek, ayrık nVidia ekran kartları ve 7,200rpm sabit diskler- daha az güç harcayacak başka seçenekler olduğundan, bir "yeşil" bilgisayar için biraz kafa karıştırıcı olarak gözüküyor fakat DDR3 belleklerin hâlen çok pahalı olması bunun asıl nedeni.

25.5 inçlik HP w2558hc Vivid Color Ekranı'nda2 mega piksellik bir Web kamerası, 15'i bir arada kart okuyucu (bilgisayar kapalı olduğunda video ya da resim görüntüleyebiliyor), HDMI girişi, çoklu USB girişleri ve yerleşik hoparlörler bulunuyor. Bu LCD ekran, perakende satış dükkânlarında ve büyük mağazalarda 599 dolara satılıyor.

HP, ayrıca HP Compaq PResario, HP Pavilion, HP Pavilion Slimline ve HP Pavilion Elite masasüstü bilgisayarlarının da özelliklerini güncelledi.