LittleBigPlanet biraz olaylı olsa da piyasaya sürüldü



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Sony, üzerinde düzenlemeler yapılmış PlayStation 3 (PS3) oyunu LittleBigPlanet'in dağıtımına başladı. Oyundaki şarkılardan birinin sözlerinde Kuran'dan ayetler bulunması çeşitli tepkilere neden olduğundan oyunun piyasaya çıkışı ertelenmişti.

LittleBigPlanet'ın ABD'de geçen hafta piyasaya çıkması bekleniyordu; fakat oyunun müzik listesindeki şarkılardan birinin Kuran'dan ayetler içerdiği anlaşılınca oyunun piyasaya çıkma tarihi ertelenmişti. Müslümanları rahatsız edebilecek olan şarkı sözleri oyundaki "Swinging Safari" bölümünde çalınan lisanslı bir şarkıda geçiyordu.

Scute

Sony, PlayStation blog'undaki yazıda, üretim bölümünün yeni kopyaları beklenen tarihten önce çıkardığını ve ASAP'a önsipariş talebinde bulunan hayranları ile ilgili yapılabilecek her şeyin oyun dağıtımcıları tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı.

Sony, oyunu, piyasaya çıktığı gün yalnızca İnternet bağlantısı olan oyun severlere ulaşabilecek olan bir yama ile güncellemek yerine piyasaya çıkış tarihini erteleme ve şarkının bulunmadığı yeni diskler üretme kararı aldı. Oyunun İngiltere'de piyasaya çıkışının gelecek hafta olarak belirlendiği açıklandı.

Sony'nin bu kararı forumlarda görüş belirten pek çok oyun severden hem olumlu hem de olumsuz yönde çeşitli tepkiler aldı.

Gelen eleştirilere göre çoğu oyun sever erteleme kararı nedeniyle tepkili. Çünkü bu erteleme, PS3 için üretilmiş bugüne kadarki en yenilikçi oyunlardan biri için bir hafta daha beklemek anlamına geliyor. Uzun vadede bu olayın LittleBigPlanet satışlarını küçük de olsa etkilemesi bekleniyor.

Oyunda, oyuncular yeni nesneler yaratıyor ve ellerindeki araç ve parçacıkları kullanarak bu nesnelere eklemeler yapıyorlar. Oyundaki bulmaca ve mücadeleler ile oyuncuların yaratıcılık kabiliyetleri test ediliyor. Ayrıca yaratılan nesneler PlayStation ağı aracılığıyla diğer oyuncularla de paylaşılabiliyor.