Sony LittleBigPlanet'ın piyasaya çıkış tarihini doğruladı



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Eğlenceli bir oyun olan LittleBigPlanet'ın tepki alan ve hoşa gitmeyen bazı konularının hızlı bir biçimde oyundan çıkarılmasından sonra, Sony oyunun yeni çıkış tarihini açıkladı.

LittleBigPlanetŞu anda, hepimizin neşeyle LittleBigPlanet'in etrafında dans etmemiz, yüzümüzde gülücüklerin belirmesi ve belli belirsiz bir biçimde oyunun fon müziğine kendimizi kaptırmamız gerekiyor.

Fakat geçen hafta edindiğimiz bir bilgiye göre, arka plan müziğiyle ilgili bir sorun, Sony'nin satışa hazır LBP CD'lerini piyasadan toplatmasına ve büyük başarı yakalaması beklenen oyunun piyasaya çıkış tarihini ertelemesine neden oldu.

Sony bu geri toplamayı, oyunla ve şirketle ilgili gerçekleşebilecek dini temelli muhtemel tepkileri körüklemeyi engellemenin güvenli bir yolu olduğunu söyledi. Bunun doğru bir karar olup olmadığı tartışmaya açık, fakat bu geri toplama işlemi gerçekleştirildiğinden, artık bir geri dönüş de söz konusu değil.

Sony Entertainment, dün gece oyunun piyasaya çıkış tarihini, Avustralya ve Yeni Zelanda bölgesinde 7 Kasım olarak duyurdu.

Sony ayrıca, oyunun piyasaya çıkış tarihinden itibaren Playstation 3 satın alan tüketicilerin, aldıkları her Playstation 3 konsoluyla birlikte orijinal bir LittleBigPlanet oyununa da sahip olacaklarını duyurdu.

Kısacası Kasım ayının başından itibaren, oyun yapma oyunu olarak tarif edilen LittleBigPlanet ile Sackboy ve onun serüvenlerini takip etmeye başlayacağız.