Mandriva Linux 2009 piyasaya çıktı



Ekleyen
robut
Güncelleme Zamanı
08.09.2009

Avrupa merkezli yazılım şirketi Mandriva, sahip olduğu başarılı Linux dağıtımı Mandriva Linux'ün 2009 güncelleştirmesini piyasaya sundu.

Mandriva Linux 2009 piyasaya çıktıMandriva Linux 2009, kullanıcılarına mevcut sistemler arasında en gelişmiş ve en kullanımı kolay Linux işletim sistemini sağlayacağını iddia ederken, modern hatlara sahip ve son teknoloji KDE 4.1 masaüstü ortamı ile Linux'ün 2.6.27 çekirdeğini bir araya getiriyor.

İşletim sisteminin Powerpack sürümü; içerisinde Google'ın hazırladığı uygulamaları, Fluendo'nun video kodeklerini, LightZone'un fotoğraf düzenlemesini, VMware'ın sanallaştırmasını barındıran ticari uygulamalardan oluşan güncel bir paket içeriyor.

İşletim sisteminin kurulumunu daha kolay hale getirmek için grafik tabanlı kurulum yardımcısı yeniden tasarlanmış ve çevrimiçi yazılım güncelleştirme yardımcısı iyileştirilmiş. Ayrıca işletim sisteminin açılış süresi ve ebeveyn denetim aracı daha iyi hale getirilmiş.

Eğer mini bir dizüstü ya da "netbook" kullanıyorsanız Mandriva kurulum yardımcısı artık bunları algılayabildiği için sisteminize uygun olan GNOME (2.24 sürümü) ortamını yükleyecektir.

Mandriva 2009'un ayrıca Windows Mobile 2002, 2003, 5 ve 6, tüm Blackberry aygıtları ve çoğu Nokia aygıtları ile kolay ve yüzde 100 grafiksel senkronizasyon içerdiği iddia ediliyor.

İşletim sistemi üç farklı sürüm olarak karşımızda: Powerpack, One ve Ücretsiz. (Ücretsiz sürümüne yalnızca açık kaynak kodlu yazılımlar yüklenebilecek.)