Korsanlara polis baskını



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
08.09.2010

14 Avrupa ülkesinde dosya paylaşım sitelerinin hostlarına baskın düzenlendi; Pentagon belgelerini yayımlayan WikiLeaks baskını ucuz atlattı.

Korsanlara polis baskınıAvrupa'da iki yıldır planlanan bir operasyonla büyük paylaşım sitelerinin sunucularının bulunduğu hostlara baskın düzenlendi. Ancak dikkatleri baskın üzerine çeken şey operasyonun hedefindeki hostlardan birinin Wikileaks.org'a ev sahipliği yapması. Bilindiği üzere Wikileaks Amerika'nın Afganistan'daki savaşına dair gizli Pentagon belgelerini yayımlamıştı. Torrent Freak'in açıklamasına göre İsveç'de 7 noktaya baskın yapılmış. Ayrıca Norveç, Finlandiya, Hollanda, Almanya, İngiltere, Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve Belçika'da da paylaşım sitelerinin merkezlerine polis baskını düzenlenmiş.

Wikileaks'in bir kısmı için sunucu hizmeti veren "host"a gelen Polis iki IP adresine dair bilgi istemiş yani bilgisayarlara el konulmamış. Wikileaks'in 15.000 adet daha gizli belgeyi yayımlamasına az bir süre kalmışken yapılan bu baskın doğal olarak soru işaretleri oluşturdu ancak otoriteler baskının uzun süre önce planlandığını ve Wikileaks.org ile ilgili olmadığını açıklamasını yaptı.