Starcraft 2'de DRM yok!



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
28.05.2010

Blizzard: Korsanlara karşı DRM yazılımları ile mücadele etmek daha baştan kaybedilmiş bir savaştır.

Starcraft 2   de DRM yok!

Starcraft 27 Temmuz'da çıkacak ancak başka geliştiricilerin aksine Blizzard, korsanlara karşı herhangi bir DRM (Dijital Telif Hakları Yönetimi) yazılımı kullanmayı planlamıyor.

Videogamer.com'un Blizzard'ın kurucularından olan ve Starcraft 2'nin yapımcısı Frank Pearce ile yaptıkları röportaja göre Blizzard, korsanra karşı DRM yazılımları ile mücadele etrmek daha baştan kaybedilmiş bir savaş. Pearce, bunun nedeninin geliştici ekiplerle DRM yazılımlarını kırmaya çalışan insanların arasındaki sayı farkı olduğunu söylüyor. Oyunu korsan olarak paylaşmak isteyenler ya da sadece meraklarından yapanlar olsun, DRM yazılımlarını kırmaya çalışan çok fazla insan olduğunu belirtiyor.

Pearce, Blizzard'ın DRM yazılımlarında uç noktalara giden Ubisoft gibi firmaların aksine oyuncuların korsanı tercih etmemelerine odaklandığını belirtiiyor.

"Bize göre en iyi yaklaşım insanların oyun oynamak isteyeceği, arkadaşları ve dipğer oyuncularla buluşabileceği eksiksiz bir platform sunmak."

Starcraft 2'de Drm yazılımı bulunmayacak ama bu Hiçbir koruma olmayacağı anlamına gelmiyor. Oyuncuların aktivasyon kodu ile bir seferlik Battle.net'e kayıt yaptırmaları gerekiyor. Aktivasyon yapıldıktan sonra tek kişilik oyun için bir daha internete bağlanmaya gerek kalmayacak. Blizzard ardakşalarla oyun oynama, başarı ödülleri ve çoklu oyuncu gibi fırsatlar için oyuncuların orijinal oyunu tercih edeceklerini umuyor. Blizzard, korsanla mücadele olarak Starcraft 2'ye LAN desteği vermiyor yani başkalarıyla oynamak istiyorsanız orijinal oyunu almanız gerekiyor.