iPad satın almamak için 11 geçerli neden



Ekleyen
obahadir
Güncelleme Zamanı
01.02.2010

iPad'le devam eden balayı sona erdi. Şimdi eğri oturup doğru konuşma zamanı...

iPad satın almamak için 11 geçerli neden

İki ay sonra piyasaya çıkacak iPad'i satın almak gibi bir planınız varsa aşağıda sıralanan kötü özelliklerini mutlaka okumalısınız. Heves uğruna büyük umutlarla satın alınan nice elektronik cihaz alındıktan iki hafta sonra bir köşeye fırlatılıp unutulmadı mı?

Büyük ve çirkin çerçeve

iPad'in çerçevesi çok kalın ve hatta estetikten uzak sayılabilir. Beklentiler iPad'in üzerinde hiçbir çerçevenin olmayacağı yönündeydi.

Multitasking özelliği yok

Eğer gerçekten ürün şu ana kadar anlatılanlardan ibaretse çoklu görev (multitasking) özelliğinin bulunmaması ciddi bir eksiklik. Bu durumda mesela bir belge üzerinde çalışırken aynı anda Last FM ve Pandora üzerinde müzik dinlemeyeceği anlamına gelebilir. Veya iPad'de MSN açıkken e- posta kontrolü yapamayabilirsiniz.

Dahili kamera yok

iPad'un ne önünde ne de arkasında kamera bulunmuyor. Görüntülü iletişimin çok yaygınlaştığı günümüzde iPad'de kamera bulunmaması önemli bir handikap. iPad'de Apple'ın anlık mesajlaşma programı iChat de kullanılamayacak.

Dokunmatik klavye

iPad de önceden bildiğimiz tabletlerde bulunanlara benzer bir dokunmatik ekrana sahip. Yani uzanarak veya dizlerinizin üzerinde bilgisayar kullanmak istediğinizde bilinen klavye kullanma zorluklarıyla karşılaşacaksınız.

HDMI çıkışı yok

Yani iTunes'dan indirdiğiniz HD filmleri televizyon üzerinde izlemeniz mümkün değil.

iPad ismi!

İnternette iPad adı duyulduğundan beri başta iTampon yakıştırması olmak üzere o kadar çok geyik muhabbeti dönmeye başladı ki; yeterince hassas birisi için bu isim iPad'i kullanmamak için geçerli bir neden olabilir. (Aşağıdaki video bir tv programı tarafından iPad henüz piyasada değilken yaklaşık 4 sene önce çevrildi ve iPad piyasaya sürüldükten sonra kendisine gündemde yer buldu.)

Flash yok

iPhone ve iPod touch'taki gibi iPad'de de Adobe Flash desteği bulunmuyor olması kullanıcıların video sitelerinden nasıl video izleyecekleri konusunda kafalarda soru işareti yaratıyor.

Adaptörler, adaptörler, adaptörler

Gerekli olabilecek adaptörler

iPad'e herhangi bir veri aktarmak için ek harici cihazlar gerekiyor. Bu durum; örneğin dijital fotoğraf makinasından iPad'e fotoğraf aktarmayı zahmetli bir iş haline getirebilir. Ek olarak iPad'e bir USB bellek bağlamak için bile kendi özel aparatını kullanmak gerekiyor.

iPad ekranı widescreen değil

Görüntünün genişlik/ yükseklik oranının 16/9 olduğu geniş ekran yerine iPad'in ekranı 4/3 orana sahip. Widescreen özellikle film izlemek için en ideal görüntü formatı olarak kabul ediliyor.

Tüm operatörlere ait 3G ile kullanılamıyor

iPad ABD'de T- Mobile'a ait 3G şebekeyi kullanamayacak. Türkiye'de durumun ne olacağı ise meçhul.

Uygulamaların kısıtlılığı

iPad sadece App Store'dan alınan yazılımları çalıştırabilecek. Yakın zamanda Google Voice uygulamasını iPhone'da zaten bulunan özellikleri yinelediği gerekçesiyle engellediği için soruşturmayla karşılaşan Apple'ın bu konudaki sicili hiç temiz değil. Evet sıradan bir mini dizüstü bilgisayarda dokunmatik ekran bulunmayabilir ama en azından dilediğiniz yazılımı dilediğiniz gibi yükleme ve kullanma özgürlüğüne sahipsiniz.

Kaynak: gizmodo.com