Internet Explorer Kullananların Zekası Düşük mü?



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
30.07.2011

Yapılan bir araştırmaya göre IE kullananlar IQ testinde diğer tarayıcıların kullanıcılarına göre daha düşük sonuçlar alıyor.

Internet Explorer Kullananların Zekası Düşük mü?

Yapılan bir araştırmaya göre Internet Explorer kullanıcılarının ortalama IQ testi sonuçları diğer tarayıcıları kullananlara göre daha düşük. İngilizce konuşulan ülkelerde 101.326 kişi üzerinde yapılan test sonuçlarına ortalama IQ testi sonuçlarında Opera kullanıcılarının en yüksek değere sahip olduğu görülmüş.

Rakamlara göre Opera kullanıcılarının ortalama IQ skoru 126.5; Opera kullanıcılarını, Mozilla'nın Mac için geliştirdiği Camino tarayıcısının kullanıcıları 124.4'lük skor ortalaması ile yakından takip ediyor. En çok kulllanıcıya sahip tarayıcılar da muhtemelen çeşitllik daha çok olduğu için daha ortalama değerler gözüküyor. Safari kullanıcıları 113.5, Chrome kullanıcıları 111.2 ve Firefox kullanıcıları 108.7 puan almış.

IE 9 kullanıcıları ortalama 87 puan ile Internet Explorer kullanıcıları içinde en iyileri... En kötü skor ise ortalama 82 ile IE 6 kullanıcılarına ait.

Internet Explorer Kullananların Zekası Düşük mü?

Çalışma bilimsel bir yayında çıkmış değil ce IQ testi zekayı ölçmek için tek başına geçerli bir test değil ama bu araştırma Opera, Firefox, Safari ve Chrome kullanıcıları kendilerini iyi hissetmesine neden olabilir.