Internet Explorer savaşı kaybediyor



Ekleyen
deniznegis
Güncelleme Zamanı
06.10.2010

İyice kızışan internet tarayıcısı savaşında Internet Explorer her geçen gün daha çok zayıflıyor.

Internet Explorer savaşı kaybediyorStatCounter'un istatistiklerine göre Internet Explorer'ın, internet tarayıcı pazarındaki payı (dünya çağında) %50'nin altına düştü. Internet Explorer'ın Ağutos'ta %51.34 olan pazar payı %49.87'e düşmüş durumda ayrıca rakamlara göre Internet Explorer son bir yılda %10'luk bir düşüş yaşamış. Internet Explorer'ın pazar payı ilk defa olarak yarının altına düşmüş durumda ve muhtemelen Microsoft bardağın dolu tarafına bakıp sevinemiyor.

Internet Explorer'ın yaşadığı kayıp Firefox'un giderek büyümesi ve hızlı olmasıyla ünlenen Chrome'un kullanıcı sayısının artmasından kaynaklanıyor. Özellikle son aylarda Firefox ve Chrome kullanıcı sayısı büyük oranda arttı.

Microsoft uzun süredir internet tarayıcılarında yaşanan gelişmeleri takip etmemekle eleştiriliyordu ancak Microsoft eleştirilere Internet Explorer 9 ile cevap vermeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlere beta sürümü çıkan Internet Explorer 9; güvenlik, hız, web standartlarına uyum, arayüz gibi konularda Microsoft'un iyi yolda olduğunu gösteriyor ama bakalım Internet Explorer eski günlerine geri dönebilecek mi?

Internet Explorer savaşı kaybediyor